Quantcast

Vyks tradicinis „Santaros-Šviesos“ suvažiavimas

  • Teksto dydis:

Molėtų rajone esančioje Alantoje penktadienį prasidės kasmetinis „Santaros-Šviesos“ suvažiavimas.

Šių metų renginį atidarys kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Pirmąją suvažiavimo dieną apie Ukrainą, jos tragiškas patirtis ir ateitį diskutuos ukrainiečių mokslininkės bei Lietuvos ir užsienio visuomenininkai ir akademikai.

Sesijoje „Lietuvos kompasas“ bus aptariama naujausia lietuvių literatūra bei Vakarų laikysena karo akivaizdoje.

Paskutinėje Santaros suvažiavimo sesijoje „Rusija: ką daryti?“ dalyvaus rusų analitikai, nepriklausomi žurnalistai, jie dalysis įžvalgomis apie galimus Rusijos ateities scenarijus.

Suvažiavimo metu Vaidoto Žuko galerijoje bus atidaryta paroda „Deganti Lietuva“, skirta Justino Mikučio 100-mečiui ir Romo Kalantos aukos 50-mečiui. Vyks literatūros vakaras, kuriame bus pagerbtas Jonas Mekas, kino vakaras bus skirtas režisieriaus Manto Kvedaravičiaus atminimui.

Vyks ukrainiečių ir žydų literatūrų vakaras, prie laužų lietuvių ir ukrainiečių karo dainas dainuos Veronika Povilionienė.

„Santara-Šviesa“ įkurta 1957-aisiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, kai į vieną organizaciją susijungė 1947 metais Tiubingene įkurtas akademinio jaunimo sambūris „Šviesa“ ir 1954 metais JAV Vytauto Kavolio, V. Adamkaus ir bičiulių įsteigta lietuvių studentų organizacija „Santara“.

Nuo 1993-iųjų „Santara-Šviesa“ kasmet savo suvažiavimus rengia ir Lietuvoje. Organizacija šiandien jungia lietuvybės likimui neabejingus Lietuvos ir pasaulio kultūrininkus, intelektualus, akademinį jaunimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIKOS !!

TAIKOS  !! portretas
...na,ir menkystos lojantys lyg buldogai-anonimai -fasss... Gal ir ne visiems itiko V.Addamkeeeevicius.,Taciau Amerikos lietuviai !!! mums [gyvenantiems Lietuvos Lopshyje] priartino TAI ,kas vadinasi Nepriklausomybe ir mes esame CIA ---kur norime buti Ir garbe tiems,kurie mums pagelbejo.[[[[o shunims---fass,fass

anonimui

anonimui portretas
Zmones buvo apgauti ir pasinaudoti, tam kad amerikos globalistai uzkurtu 3 pasaulini kara Europoje. Kad jam zeme bl stiklo vata ir jo visai giminei, slykstynes.

von sita

von sita portretas
amerikos rozini verga, kad bl nustips tas parazitas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių