Quantcast

VTEK: buvusi Statybų inspekcijos vadovė pažeidė įstatymus

Buvusi Statybų inspekcijos vadovė Laura Nalivaikienė, įsidarbinusi advokatų kontoroje ir atstovaudama nekilnojamojo turto plėtotojams, pažeidė įstatymus, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Tyrimas pradėtas po 15min.lt publikacijų pagrindu pateikto Seimo konservatorių skundo. Nustatyta, jog L. Nalivaikienė nesilaikė vienerių metų atvėsimo laikotarpio ir advokatų kontoroje „Sorainen ir partneriai“ atstovavo įmonės „Elektros gelmė“ interesams statybų sektoriuje.

Publikacijose pažymima, jog iš VTPSI išėjusi L. Nalivaikienė įsidarbino advokatų kontoroje „Sorainen ir partneriai“, o šiemet kovą–birželį ne kartą telefonu kalbėjosi su vadovaujančias pareigas VTPSI einančiais buvusiais savo pavaldiniais. Portalas taip pat mini ir istoriją, kuomet Palangos miesto savivaldybė siekė taikos sutarties su bendrove „Elektros gelmė“ – šiai įmonei susitikime dėl taikos sutarties taip pat atstovavo L. Nalivaikienė.

VTEK nurodo, kad L. Nalivaikienei dirbant VTPSI jos pavaduotojas, kiti pavaldiniai teikė išvadas dėl aptariamos teritorijos Palangoje detaliojo plano, ikiteismine tvarka nagrinėjo statytojo „Elektros gelmė“ skundą.

VTEK, vertinusi kitas galimo konflikto situacijas, t.y. L. Nalivaikienės nuolatinį bendravimą su buvusiais pavaldiniais, nutraukė tyrimą nesurinkusi pakankamai informacijos, jog padarytas pažeidimas. Tarnyba tikrino VTPSI darbuotojų skambučių išklotines, prašė darbuotojų paaiškinimų. Anot komisijos, duomenys rodo, kad L. Nalivaikienė domėjosi bendrojo pobūdžio klausimais, tačiau darbuotojai neneigė, jog buvo teiraujamasi ir apie konkrečius objektus, nurodant žemės sklypų adresus.

„Įvertinusi skambučių kiekį ir dažnumą, VTEK tokią situaciją vertina kritiškai. Tačiau VTEK nenustatė pakankamai objektyvių duomenų, kad L.Nalivaikienė būtų atstovavusi konkretiems juridiniams ar fiziniams asmenims VTPSI arba, bendraudama su buvusiais kolegomis, būtų siekusi daryti jiems įtaką dėl priimamų sprendimų“, – pabrėžia tarnyba.

Tikrinti buvo tik fiksuoto ryšio telefonų skambučiai, bet ne pokalbiai mobiliaisiais telefonais.

VTEK pažymi, kad L. Nalivaikienei šiuo metu dar galioja draudimas dirbti savo kontroliuotoje srityje, ji po VTEK sprendimo taip pat nebėra laikoma nepriekaištingos reputacijos asmeniu. Atvėsimo laikotarpis taikomas prevenciniais tikslais, jog valstybės tarnyboje dirbęs asmuo nesinaudotu tarnybos metu įgyta informacija, praktinėmis žiniomis bei pažintimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių