Quantcast

Iš VTEK atleistas M. Siaurys skundžia buvusius kolegas pačiai komisijai

Iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) prieš kelerius metus atleistas Mindaugas Siaurys apskundė komisijai jos vadovą ir narius.

Skunde VTEK buvęs Prevencijos skyriaus vedėjas teigia, kad komisijos pirmininkas Edmundas Sakalauskas, jos narys Virginijus Kanapinskas ir Tyrimų skyriaus vyresnioji patarėja Violeta Kosmačaitė pažeidė įstatymą, nes nedeklaravo savo narystės Mykolo Romerio universiteto Alumni asociacijoje.

Jis taip pat tvirtina, kad toje pačioje organizacijoje esantys E. Sakalauskas, V. Kanapinskas ir V. Kosmačaitė vienas kito atžvilgiu turi privatų interesą.

M. Siaurys nurodo, kad E. Sakalauskas taip pat nedeklaravo narystės Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijoje.

Dar vienas VTEK narys Antanas Šenavičius buvo apskųstas, nes nedeklaravo narystės Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriuje ir pavėlavo pateikti duomenis apie narystę Vilniaus krašto bajorų sąjungoje.

„Tai yra savotiškas testas, kiek dabartinė VTEK yra veiksni užtikrinti pagarbos žmogui ir valstybei, teisėtumo ir skaidrumo principus savo veikloje“, – žiniasklaidai atsiųstame laiške su skundo dokumentais teigė buvęs VTEK darbuotojas.

Komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė BNS sakė, kad M. Siaurio skundas turėtų būti vertinamas kitą savaitę, nuo šio klausimo jau nusišalino VTEK pirmininkas E. Sakalauskas.

„Komisija yra gavusi minėtąjį skundą ir tas skundas, kaip ir visi kiti skundai, bus teikiamas į komisijos posėdį nagrinėjimui“, – teigė E. Ivanauskaitė.

M. Siaurys buvo atleistas 2017 metais nustačius, kad jis rengė išaiškinimą buvusiai Seimo narei „valstietei“ Gretai Kildišienei dėl privačių interesų deklaravimo, kai ši nedeklaravo, kad jos motina iš „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ nuomoja automobilį.

Patikrinimą rengusi VTEK taip pat nustatė, kad M. Siaurys pateikė dienraščiui „Klaipėda“ išankstinę nuomonę dėl buvusios Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narės elgesio, neteisėtai rinko duomenis apie komisijos narius ir darbuotojus.

Anot VTEK, M. Siaurys taip sumenkino dalykinę įstaigos reputaciją ir viršijo tarnybinius įgaliojimus.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pernai paskelbė, kad M. Siaurys buvo atleistas neteisėtai, nes VTEK laikinuoju pirmininku tuo metu dirbęs V. Kanapinskas negalėjo eiti šių pareigų, kadangi nebuvo vyriausias pagal amžių komisijos narys.

Atleidimo motyvų teismas nevertino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių