Quantcast

VSAT vadas: per naktį supratome, kaip baltarusiai organizuoja darbą

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovas Rustamas Liubajevas tvirtina, kad per naktį pasieniečiams pavyko suprasti, kaip Baltarusijos pusė organizuoja darbą po to, kai ketvirtadienio popietę lengviesiems automobiliams uždarė savo valstybės sieną su Lietuva.

„Siena, matyt, yra ne visai uždaryta, yra taikomi tam tikri apribojimai. Per naktį, beje, pavyko suprasti, kaip yra iš tikrųjų organizuojamas darbas. Vakar po pietų tikrai buvo labai sudėtinga suprasti, kokiais kriterijais Baltarusijos kolegos leidžia arba išleidžia (automobilius – ELTA) iš savo šalies teritorijos“, – LRT radijui teigė VSAT vadovas.

„Labai prieštaringa informacija ateidavo mūsų sienos įgaliotinių kanalais. Tačiau jau vakare pasirodė Baltarusijos valstybinio komiteto pranešimas, kuriame buvo kalbama apie tai, kad bus taikomas apribojimas atvykstant užsieniečiams į Baltarusijos Respubliką. Per naktį mes pastebėjome tokią tendenciją, kad Baltarusijos pasieniečiai išleidžia iš savo šalies teritorijos Baltarusijos piliečius, o įleidžia – Baltarusijos piliečius. Tuo tarpu kitų šalių piliečių neįleidžia, motyvuojant COVID-19 situacija“, – tęsė R. Liubajevas, pridurdamas, kad penktadienį VSAT toliau sieks gauti oficialios informacijos apie pasienyje įvestus apribojimus. Anot jo, iki šiol nėra aišku, kokiam laikotarpiui šie apribojimai yra įvesti.

Per naktį mes pastebėjome tokią tendenciją, kad Baltarusijos pasieniečiai išleidžia iš savo šalies teritorijos Baltarusijos piliečius, o įleidžia – Baltarusijos piliečius.

„Šiandien mes iš pat ryto vėl bandysime kontaktuoti sienų įgaliotinių kontaktų kanalais, bandydami gauti oficialios informacijos. Kol kas nežinome, kokiam laikotarpiui bus taikomi tie apribojimai, kas priėmė sprendimą apriboti judėjimą“, – teigė jis.

Ketvirtadienį maždaug nuo 16 val. Baltarusijos pareigūnai pristabdė lengvųjų automobilių vykimą iš Lietuvos per tarptautinius Šalčininkų, Medininkų, Lavoriškių ir Raigardo kontrolės punktus. Pasak kaimyninės šalies pasieniečių, toks sprendimas susijęs su pandemijos grėsme.

Vis dėlto, kaip nurodo VSAT, tiek ketvirtadienį vakare, tiek naktį į penktadienį, tiek penktadienį paryčiais kai kurie lengvaisiais automobiliais vykę asmenys į Baltarusiją per šiuos keturis punktus buvo įleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LKL

LKL portretas
Na tai ir jūs neisileiskit baltaruskių,varykit atgal,tada ir jie persigalvos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių