Quantcast

VSAT, policija įsigijo 2,5 tūkst. „kūno kamerų“ pareigūnams

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) ir policija įsigijo 2,5 tūkst. vadinamųjų „kūno kamerų“ – pareigūnams skirtų dėvimų vaizdą fiksuojančių įrenginių.

Įrenginius tiekia įmonė „Motorola Solutions“, jos atstovai BNS informavo, kad VSAT jau gavo apie 700 kamerų, jos naudojamos jau kelis mėnesius. Bendra pirkimo vertė – apie 750 tūkst. eurų.

Policijai kameros turėtų būti pristatytos per gruodį.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis BNS patvirtino, kad departamentas už maždaug 1,25 mln. eurų įsigijo 1800 šių vaizdo fiksavimo įrenginių.

Kaip informuoja gamintojai, naujieji dėvimi vaizdą fiksuojantys įrenginiai „VB400“ bus naudojami pareigūnų siekiant didinti skaidrumą prižiūrint viešąją tvarką ir užtikrinant daugiau nei tūkstančio kilometrų išorinės Europos Sąjungos valstybės sienos apsaugą.

„Kūno kameros yra kritinės svarbos priemonės, padidinančios skaidrumą ir atskaitomybę. Vis daugiau viešojo saugumo tarnybų regione ieško aukštos kokybės vaizdo apsaugos sprendimų, kuriuos būtų lengva įdiegti ir integruoti į tarnybų veiklą, siekiant didinti pareigūnų ir visuomenės saugumą“, – sakė „Motorola Solutions“ pardavimų vadovas Baltijos, Šiaurės ir Vidurio Europos šalims Axelis Kukukas (Akselis Kukukas).

Kartu su „VB400“ kūno kameromis „Motorola Solutions“ suteiks ir skaitmeninių įrodymų valdymo programinę įrangą „VideoManager“. Ji leidžia perkelti nufilmuotą medžiagą ir ją saugiai laikyti bei tvarkyti įrašant laiko, datos, vietos ir kitus incidento duomenis.

„Motorola Solutions“ Lietuvos tarnyboms taip pat tiekia saugų, visoje šalyje veikiantį skaitmeninio ryšio tinklą TETRA, jo priežiūros paslaugas, šiuo tinklu užtikrinamas policijos, ugniagesių ir gelbėjimo tarnybų tarpusavio ryšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svarbiausias komorų tikslas

Svarbiausias komorų tikslas portretas
fiksuotik as turi žvėries ženklą, kas ne.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių