Quantcast

VSAT paskelbė naują 150 mln. eurų vertės modulinių namelių migrantams pirkimą

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) paskelbė naują beveik 150 mln. eurų vertės modulinių namelių migrantams pirkimą, tačiau pabrėžia, kad jie būtų įsigyjami tik esant poreikiui.

Kaip antradienį pranešė VSAT, pirkimą sudaro trys dalys. Pirmoji, maksimalios 74,9 mln. eurų be PVM vertės, yra skirta išsinuomoti pilnai įrengtus gyvenamuosius konteinerinius namelius šeimoms ir keturiems asmenims, maitinimo blokui, laisvalaikio, maldos patalpoms, budėtojų patalpoms bei visai infrastruktūrai, tokiai kaip tvora, apšvietimas, takai. Į jį įeina ir administravimo ir aptarnavimo paslaugos, tokios kaip statinių priežiūra, skalbimas ir kitos.

Antroji pirkimo dalis, galinti kainuoti iki 54,7 mln. eurų be PVM, apima tik konteinerinių namelių ir jų infrastruktūros įrengimą bei priežiūrą. Trečioji, 20,1 mln. eurų vertės – tik paslaugas.

„Pabrėžtina, kad visos jos būtų perkamos tik esant poreikiui ir tik tiek, kiek būtų reikalinga ateityje susidarius naujai situacijai“, – rašoma VSAT pranešime.

Pabrėžtina, kad visos jos būtų perkamos tik esant poreikiui ir tik tiek, kiek būtų reikalinga ateityje susidarius naujai situacijai.

Pasak tarnybos, vertinant dabartines tendencijas bei neteisėtos migracijos procesus prie Europos Sąjungos išorės sienos rytuose, modulinių kilnojamų statinių miestelio nuomos bei administravimo paslaugas būtų galima įsigyti 10 tūkst. asmenų.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, neįleista – daugiau nei 7,6 tūkst. asmenų.

VSAT pabrėžia, kad naujų paslaugų prireiktų tik tuo atveju, jeigu į Lietuvą plūstelėtų nauja migrantų banga. Nei VSAT, nei Ruklos pabėgėlių priėmimo centras pabrėžia neįsipareigojantys įsigyti viso numatytų paslaugų kiekio, o su tiekėjais bus pasirašomos preliminarios sutartys.

Kiekvienoje dalyje planuojama sutartis sudaryti su penkiais tiekėjais arba su visais tiekėjais, jei pirkimo sąlygas atitinkančių pasiūlymų bus gauta mažiau.

Pasak VSAT, analogišką pirkimą jie buvo paskelbę rugpjūčio pradžioje, kuomet minėtas paslaugas siekta įsigyti 40 tūkst. asmenų. Tuomet sulaukta dviejų pretenzijų ir keturių paklausimų iš pirkime ketinusių dalyvauti verslo subjektų, pastabas dėl pirkimo dokumentų pateikė ir Viešųjų pirkimų tarnyba. Pirkimu buvo susidomėjusios 30 įmonių.

VSAT teigia atsižvelgusi į visus pasiūlymus ir patikslino pirkimo dokumentus bei techninę specifikaciją. Be to, į pirkimą įtraukiamas ir Socialinės apsaugos bei darbo ministerijai pavaldus Ruklos pabėgėlių priėmimo centras.

Tiekėjas savo lėšomis privalės prisijungti prie esamų inžinerinių tinklų ir įrengti atskirą apskaitą elektrai ir vandeniui. Esant nepakankamiems inžinerinių tinklų resursams, tiekėjas turės įrengti alternatyvų aprūpinimą.

Pirkimo laimėtojai turės parengti ir suderinti konteinerių miestelio ir komunikacijų projektą. Visi konteineriai privalės būti sunumeruoti. Stovykloje bus informaciniai stendai visose zonose ir bendro naudojimo vietose.

Konteinerių miestelyje bus privaloma įrengti įgarsinimą, kuris būtų aiškiai girdimas visose miestelio vietose, o garsas valdomas iš budėtojų patalpos. Visose zonose ir bendrose vietose turės būti įrengti iškvietimo-pasikalbėjimo mygtukai, kurių signalas bus perduodamas stovyklos budėtojams.

Visoje teritorijoje taip pat privalės būti lietaus vandens nuvedimas, o miestelyje išlaikytos higienos ir saugumo normos.

Modulinių kilnojamų statinių miestelio nuomos bei administravimo paslaugas siekiama įsigyti Lietuvai susiduriant su neteisėtų migrantų antplūdžiu iš Baltarusijos.

Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija, o lapkričio pradžioje pablogėjus situacijai, mėnesiui pasienyje įvesta ir nepaprastoji padėtis.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau planuotu,kaip tu brudu

Geriau planuotu,kaip tu brudu portretas
Daugiau neisileisti..

Puteikis

Puteikis portretas
O puteikis pridave buteliu uz eurus. Ir ziniasklaida suskambejo. ir demesys buvo i Puteiki.

vadovauja Lietuvai

vadovauja Lietuvai portretas
besmegeniai ir sneguročkos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių