Quantcast

Baltarusija platina absurdiškas melagienas: Lietuvos pasieniečiai kaltinami net lavonų „permetimu“

  • Teksto dydis:

Baltarusijai apkaltinus Lietuvą dėl mirtinai sumuštų migrantų ir esą permestų lavonų, šalies pasieniečiai kaltinimus vadina absurdiškais.

„Baltarusijos pareigūnai platina nieko bendra su tikrove neturinčius pranešimus, kuriuose Lietuvos pasieniečiai kaltinami žiauriu elgesiu su migrantais, jų mušimu iki mirties ir net lavonų „permetimu“ į Baltarusiją. Lietuvos VSAT tokias dezinformacijas kategoriškai neigia, o panašius kaimyninės šalies pranešimus traktuoja kaip absurdiškus“, – sakoma pirmadienį paskelbtame Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareiškime.

Lietuvos pasieniečiai teigia, kad Baltarusijos tarnybos jau anksčiau yra bandžiusios inscenizuoti ir surežisuoti migrantų sumušimus, suluošinimus ar net mirtį, kaltę už tokį nežmonišką elgesį suverčiant Lietuvai bei Lenkijai, ir provokacijų gali daugėti.

Lietuvos VSAT tokias dezinformacijas kategoriškai neigia, o panašius kaimyninės šalies pranešimus traktuoja kaip absurdiškus.

„Neatmestina, kad Baltarusijos struktūros pasienyje su Lietuva gali imtis ir kitų sveiko proto ribas peržengiančių provokacijų. Primityvoka taktika permesti kaltę Lietuvai ir kitoms ES šalims dėl pasienyje su Baltarusija susidariusios migrantų krizės nėra nauja“, – sakoma pareiškime.

Jis išplatintas po to, kai Baltarusijos autoritarinio režimo vadovas Aliaksandras Lukašenka anksčiau pirmadienį apkaltino Lietuvos pasieniečius negyvų migrantų permetimu į Baltarusijos pusę.

„Per šią migracijos krizę niekšai priėjo iki žmonių žudymo. Praėjusią naktį jie išmetė lavoną mūsų pasienyje, o šiąnakt rastas dar vienas lavonas. Tas pats braižas. Negyvas, o gal pusgyvis žmogus įvelkamas į miegmaišį, metamas į pasienį. Pasieniečiai jį suranda jau negyvą. Vakar pasieniečiai vienoje sodyboje, mano žiniomis, aptiko tris asmenis. Radę lavoną jie pamatė dar tris miegmaišius. Prasidėjo paieška“, – tvirtino jis.

A. Lukašenka teigė, kad apie tai jam pranešė Valstybės sienos komiteto vadovas Anatolis Lapa. Anot jo, migrantai buvo rasti apleistame name ir nebegalėjo vaikščioti.

„Šliaužė. Nušliaužė kelis šimtus metrų, rado trobelę. Tikriausiai vietiniai jau padėjo – užkurti krosnį, – sakė A. Lukašenka. – Dar viena naktis – ir jau būtų tekę amputuoti kojas, jei būtų gyvus radę. Tai nutiko Lietuvos pasienyje.“

„Įsivaizduokite, tai – „demokratai“. Kokią bjaurybę reikia pasiekti, kad žudytumėte žmones ir mestumėte juos į gretimą teritoriją. Tai jau akcija. Kodėl? Kas už to slypi? Manau, kad tyrėjai tai išsiaiškins“, – kalbėjo jis.

Pasak autoritarinio Baltarusijos vadovo, Vakarai migrantus išnaudoja kaip būdą suvaldyti Baltarusijos kariuomenę, jei kiltų konfliktas su Rusija.

„Jie tikriausiai nerimauja, kad pas mus pasidarė mažesnis migrantų srautas, nes jie pasinaudojo šiais žmonėmis (tai jau matome) siekdami išspręsti savo vidines problemas ir laikyti mus įtampoje“, – valstybinė naujienų agentūra BelTA citavo A. Lukašenkos pasisakymą per vieną strateginį pasitarimą Gynybos ministerijoje.

„Jie puikiai supranta: jei tik Ukraina bandys kelti konfliktą su Rusija, Baltarusija neliks nuošalyje, todėl Baltarusijos kariuomenė turi būti sutramdyta, įtempta prie vakarinių sienų (su Latvija, Lietuva, Lenkija) ir pietuose – stiprinant Ukrainos sieną“, – sakė jis.

A. Lukašenka sakė esąs įsitikinęs, kad artimiausiu metu jo žodžius patvirtins Vakarų veiksmai.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija, o lapkritį pablogėjus situacijai mėnesiui pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichologas

Psichologas portretas
Jeigu lietuviai kalba, vadinasi visa tiesa, ką baltarusiai melas.Yra Atvirkščiai.Lietuvis zaraza ,yra baisi būtybė .O zaraza vadinasi toks žmogus, kuris nėra žmogus ,tik žmogaus išvaizda,tai patyčių,melo ,apkalbų maišas ,Kuris kaip minejau ne žmogus.

;-)

;-) portretas
jo jo,dronais meto,kad pedsaku neliktu

Benas

Benas portretas
Lukašenka niekad nemeluoja. Juk raudonas kryžius ir kitos humanitar organizac pertikrina jo info. Be to, jis leidžia žurnalistams bendraut su migriais ir pasienyje ir Minske. Beje,tyrėjai juk patvirtino, kad per upelį bridęs 19 metų įraketis buvo peršlapęs, o lietuviai jį atgal į upelį įstūmė, neleidę net išsidžiovint. Naktį vaikinas mirė nuo šalčio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių