Quantcast

VSAT ir policija prašo tikrinti visus pareigūnus dėl koronaviruso

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) ir šalies policija prašo leisti dėl koronaviruso išimties tvarka tikrinti visus pareigūnus, kaip tai daroma medikams.

Kaip BNS sakė VSAT vadas Rustamas Liubajevas, Sveikatos apsaugos ministerijai šios tarnybos pateikė bendrą prašymą daugiau nei prieš savaitę, bet kol kas atsakymo nesulaukė.

„Susirūpinimas yra dėl to, kad pareigūnams susirgus, sunegalavus, būtų galimybė atlikti, kaip ir medikams, patikrinimą dėl koronaviruso. Taip tikrai galėtumėme išspręsti nemažai problemų. Nes šiuo metu mūsų pareigūnams – policijos, viešojo saugumo tarnybos – dėl tyrimų taikoma bendra tvarka“, – BNS sakė R. Liubajevas.

„Prašome įvertinti mūsų darbo specifiką, kad pareigūnai kartais turi tiesioginį kontaktą su infekuotaisiais, ir kad būtų leidžiama tuos patikrinimus daryti kaip ir medikams“, – pabrėžė jis.

Anot VSAT vado, tai padėtų užtikrinti sklandesnį darbą ir pagerintų psichologinę atmosferą tarnyboje, kadangi jau yra pasitaikę atvejų, kai kilus įtarimams dėl vieno iš pareigūnų galimo kontakto su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu, teko izoliuoti visą pamainą. R. Liubajevas sako nenorintis detalizuoti, kurioje rinktinėje tai nutiko.

„Bet jei sukarščiuoja vienas pareigūnas, mums tenka izoliuoti visą pamainą, juk dirba ne vienas, ne du visoje pamainoje. Jei tokių atvejų padaugėtų ir kiekvienu atveju reikėtų juos karantinuoti keturiolikai dienų, po dviejų savaičių mes nebeturėsime dirbančių pareigūnų“, – pridūrė jis.

R. Liubajevas tvirtino, kad kol kas koronavirusas diagnozuotas tik vienam pasieniečiui, kai jis grįžo po atostogų ir laikėsi saviizoliacijos, nėjo į darbą.

„Buvo keli atvejai, kai pareigūnai sukarščiavo, sunegalavo, po tyrimų buvo neigiami rezultatai“, – tvirtino VSAT vadas.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS informavo, kad policija šiuo metu darbą organizuoja mažomis grupėmis, taip siekiama išvengti didesnių pareigūnų kontaktų su kolegomis. Tačiau daugėjant COVID-19 diagnozių kartais tenka dviem savaitėms nušalinti nuo darbo su užsikrėtusiais asmenimis kontaktavusius patrulius. Leidimas tikrintis ir jiems patiems, anot jo, iš dalies išspręstų problemą.

„Pareigūnai dažnai susiduria su asmenimis, kurie yra įtariami COVID-19, ir kai yra toks įtarimas šiems asmenims, pareigūnai turi būti nušalinami nuo darbo, laukiama ir to asmens rezultatų. Bet rezultatų gali tekti laukti ilgai, pareigūnas negali tęsti darbo“, – pabrėžia R. Matonis.

Pagal sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patvirtintą tvarką, dėl koronaviruso gali būti tikrinami visi sveikatos priežiūros specialistai, net jei jiems nepasireiškia COVID-19 simptomai. Jei simptomai medikui pasireiškia, jį tikrinti įpareigojama nedelsiant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių