Quantcast

VSAT įkūrimo 100-metį minintys pasieniečiai gauna 99 naujus visureigius

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį pasieniečiai gaus dar 30 naujų už ES lėšas įsigytų visureigių „Toyota Land Cruiser“. Iš viso pagal du ES finansuotus projektus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) automobilių parkas gegužę ir birželį papildomas 99 tokiais visureigiais.

Ketvirtadienio rytą VSAT centrinėje įstaigoje Vilniuje vyks naujų visureigių pristatymo ir išlydėjimo į tarnybos padalinius renginys.

Lėšos naujiems visureigiams skirtos pagal du Nacionalinio vidaus saugumo fondo projektus. Pagal juos iš viso pasieniečiai gauna 99 tokius automobilius. Jų kaina su PVM yra 3 583 800 eurų. Vieno tokio visureigio kaina su PVM – 36 200 eurų. „Toyota Land Cruiser“ pasieniečiams pateikia viešąjį pirkimo konkursą laimėjusi UAB „Mototoja“.

13-a pirmų visureigių iš VSAT centrinės įstaigos Vilniuje išvažiavo į sieną tiesiogiai saugančius padalinius gegužės 11 d. Gegužės 29 d. buvo gauta 37 visureigių partija, o birželio 12 d. – dar 19 automobilių.

Visureigiuose sumontuota daug papildomos įrangos, kuri reikalinga pasieniečių funkcijoms vykdyti. Jie turi visų ratų pavarą (4x4), aprūpinti garsine balso stiprinimo ir įvairia kita įranga, turi švyturėlius, telemetrinius įrenginius, vaizdo registratorius ir atitinka kitus specifinius patruliavimo pasienyje reikalavimus.

Visus 99 naujus visureigius VSAT gauna prieš profesinę šventę birželio 29-ąją, Pasieniečių dieną. Šią dieną VSAT minės ir Lietuvos bendros sienos apsaugos sistemos įkūrimo 100-metį. Mat 1920 m. buvo įkurtas 1-asis Parubežinis (pasienio) pulkas.

Nauji automobiliai pakeis susidėvėjusias VSAT specialias tarnybines transporto priemones. Toks atsinaujinimas buvo pradėtas 2018 m., kai už ES lėšas pasieniečiai įsigijo pirmuosius 79 visureigius „Toyota Land Cruiser“.


Šiame straipsnyje: VSATpasieniečiaivisureigiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių