Quantcast

VRK prašo ministerijos leisti esantiesiems saviizoliacijoje balsuoti ne namie

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) prašo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) suteikti galimybę saviizoliacijoje esantiems asmenims per antrąjį Seimo rinkimų turą balsuoti ne namuose.

VRK trečiadienį pranešė, jog kreipėsi į SAM, kad minėti rinkėjai galėtų palikti savo izoliacijos vietą spalio 19–22 dienomis iki dviejų valandų ir atvykti balsuoti į išankstinio balsavimo vietas, specialiai įsteigtas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio miestų ir Raseinių rajono savivaldybėse.

„VRK, reaguodama į kiekvieną dieną besikeičiančią epidemiologinę situaciją šalyje, kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama sudaryti galimybes rinkėjams, esantiems saviizoliacijoje dėl to, kad jie grįžo iš užsienio, arba dėl to, kad jie turėjo kontaktą su COVID-19 liga sergančiu asmeniu, palikti savo izoliacijos vietą“, – nurodo VRK.

Pasak komisijos, rinkėjui atvykus, rinkimų komisijos narys nustatytų jo tapatybę, išduotų jam balsavimo dokumentus, o rinkėjas, būdamas savo transporto priemonėje, užpildytų balsavimo biuletenį, įdėtų jį į vokus, užklijuotų ir grąžintų rinkimų komisijos nariui.

Tokį balsavimo punktą pirmajame ture balsuojant iš anksto jau buvo įsteigusi Vilniaus savivaldybė, tačiau ministerija ir epidemiologai neleido čia balsuoti esantiesiems saviizoliacijoje.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tuomet teigė, kad to padaryti negalima siekiant, jog neplistų infekcija. Jis pabrėžė, kad saviizoliacijos vietą gali palikti tik grįžusieji iš užsienio, tačiau tam turi atlikti COVID-19 testą, prašyti leidimo išvykti epidemiologų, o tai yra gerokai nepatogiau, nei registruotis balsuoti namie iš anksto.

Per pirmąjį turą kai kurie saviizoliacijoje buvę rinkėjai skundėsi nesulaukę atvykstančių rinkimų komisijų narių į namus, taip pat buvo tokių, kuriems nesuteikta galimybė balsuoti, kai jie privalėjo izoliuotis jau pasibaigus registracijai dėl balsavimo namie.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
jei trankaisi po užsienius, tai jau tavo problema... o toliau yra nustatyta tvarka kaip esantis savizoliacijoje asmuo turi elgtis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių