Quantcast

Vokietijos ir Lenkijos pasienyje įstrigę lietuviai blokuoja kelią

Pirmadienio pavakarę vis dar nepasiekus sutarimo su Lenkija dėl leidimo Vokietijos ir Lenkijos pasienyje įstrigusiems lietuviams parvykti į Lietuvą, šie blokuoja kelią.

„Žinome, kokia situacija yra Vokietijos ir Lenkijos pasienyje. Esame informuoti, kad lietuviai nori blokuoti kelią. Užsienio reikalų ministerija toliau daro viską, kad situacija Vokietijos ir Lenkijos pasienyje išsispręstų“, – BNS sakė ministerijos atstovė Rasa Jakilaitienė.

Ji taip pat teigė, kad apie pasienyje įstrigusių lietuvių planus ministerijai pranešė kiti ten esantys lietuviai.

Vis dėlto, socialiniuose tinkluose pirmadienio pavakarę plinta vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip kelios dešimtys lietuvių, stovėdami ant važiuojamosios kelio dalies, blokuoja eismą Vokietijos ir Lenkijos pasienyje.

Esame informuoti, kad lietuviai nori blokuoti kelią. Užsienio reikalų ministerija toliau daro viską, kad situacija Vokietijos ir Lenkijos pasienyje išsispręstų.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Vyriausybėje pranešė, kad pasienyje gali būti įstrigę per 400 automobilių, kuriuose esantys žmonės pageidauja parvykti į Lietuvą.

Šiuo metu Lietuvos diplomatai ir šalies vadovai derasi su Lenkija dėl galimybės lietuviams grįžti humanitariniu koridoriumi namo, tačiau kol kas sprendimas nepriimtas.

Lietuvos link dėl koronaviruso grėsmės vykstantys lietuviai Vokietijoje pradėjo strigti nuo sekmadienio vidurnakčio, kai Lenkija, siekdama stabdyti koronaviruso plitimą, užvėrė savo sienas užsieniečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinojo

zinojo portretas
padeti,bet vistiek bastesi,gerai lenkai daro,be jokios atsakomybes, kitam korono vezejai veza ji namo,tegu karantinuojasi pasieni dvi savaites,nes namie niesikarantinuos tikrai ,saunuoliai lenkai,tai ne kaip musu liurbiai.

bl

bl portretas
vištgaidžiai nespėja grįšt

Art

Art portretas
Facebook tiesioginę transliaciją leidžia, kvykla kažkokia. Jei tokie protingi - Facebook teleportuokites. Bumt ir namie. Sikaciu traukinys nelaukia. Man giliai dzin, nes patys laukėte paskutinio skambučio.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių