Quantcast

V.Mazuronis stebisi, kad premjeras leidžia dirbti A.Čaplikui

Seimo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis stebisi, kodėl Premjeras leidžia ir toliau dirbti sveikatos apsaugos ministrui Algiui Čaplikui.

„Konservatorių partijos pirmininko ir Vyriausybės vadovo A. Kubiliaus sprendimas nereikalauti jokios politinės atsakomybės iš Sveikatos apsaugos ministro A. Čapliko tiesiog kampan įstūmė šalies vadovę D. Grybauskaitę ir dar kartą parodė, kad šiandieninis premjeras ir politinės atsakomybės samprata yra du nesuderinami dalykai“, - „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pranešime cituojamas politikas.

„Po to, kai vienas artimiausių ministro komandos narių ne tik sučiumpamas už rankos reikalaujantis partijai kyšio, bet už tai dar ir nuteisiamas, Ministras Pirmininkas A. Kubilius nebegali apsimetinėti, kad nieko neįvyko. Juk A. Čaplikas yra tos partijos, kuriai kyšio neva reikalavo nuteistas bendrapartietis, pirmininko pavaduotojas. Tolesnėmis jo galimybėmis eiti pareigas prieš keletą dienų savo abejones išsakė šalies vadovė, itin akcentuodama būtent politinę atsakomybę. Premjero, valdančiosios daugumos ir paties ministro pasirinkimas šiandien stebina“, - pridūrė Seimo opozicijos lyderis.

Politiko teigimu, konkretūs teisiniai sprendimai, kurie priimti dėl buvusio viceministro veiksmų, reikalauja taip pat konkrečių politinių sprendimų. "Aš suprantu, kad politinis aklumas gali peraugti ir į politinį kurtumą, tačiau kuomet A. Kubilius pinigų reketavimą partijai ar elementarų kyšio paėmimą sieja su pasipriešinimu valdančiųjų sumanytai sveikatos apsaugos sistemos pertvarka ir sako, kad ministras turi tęsti reformas - tai jau haliucinacijos“, - sakė V. Mazuronis.

Seimo opozicijos vadovo teigimu, jeigu ir Premjeras, ir valdančioji koalicija „nemato“ priežasties, dėl kurios turėtų atsistatydinti sveikatos apsaugos ministras, belieka laukti, kad ją šįkart aiškiai parodys Prezidentė.

Pirmadienį Premjeras Andrius Kubilius teigė negavęs informacijos, kad ministras būtų kaip nors įsivėlęs į korupciją. 


Šiame straipsnyje: Mazuronisčaplikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių