Quantcast

V.Landsbergis: požiūris į Baltijos šalis kartojasi

Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis mano, kad į Baltijos šalis ir toliau žvelgiama kaip į „galimo politinio nestabilumo žemes, kurias Europai verčiau aplenkti“.

Lietuvai atstovaujančio europarlamentaro V. Landsbergio susirūpinimą sukėlė lapkričio 18 d. dienraščio „Financial Times“ žurnalisto Berlyne straipsnis „Šiaurės srovės dujotakis, nepaisant abejonių, vis dar planuojamas“, kuriame teigiama, kad „Vokietija ir Europos Komisija abi tiki, kad jūroje nugramzdintas dujotakis padidins žemyno energetinį saugumą, kadangi aplenks potencialų politinį nestabilumą Baltijos regione“.

Nacionalinis transliuotojas cituoja V.Landsbergį, kuris teigia, kad „bemaž prieš 70 metų slaptame protokole buvome apibūdinti kaip „galimo teritorinio ir politinio pertvarkymo“ žemės tarp Vokietijos ir SSRS, nuo 1939 m. rugpjūčio 23 d. tampančios abiejų susitariančių šalių „įtakos sferomis“.

„Dabar tai „galimo politinio nestabilumo“ žemės, kurias Europai verčiau aplenkti.
Keista, kodėl Berlyne rašantis žurnalistas taip formuluoja ir ar iš tiesų ką nors cituoja, bet Lietuvos diplomatija galėtų paprašyti, kad nei Komisija, kurioje esame, nei Vokietija, su kuria draugaujame, nebūtų net žodynu gretinamos su anų nelemtų laikų veikėjais“, – rašoma Europos Parlamento nario išplatintame pareiškime.


Šiame straipsnyje: LandsbergisBaltijos šalys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių