Quantcast

Visoje Lietuvoje vyks Miškininko dienos renginiai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį visoje Lietuvoje vyks Miškininko dienos renginiai. Jie organizuojami 26 Valstybinių miškų urėdijos regioniniuose padaliniuose, pranešė urėdija.

„Miškininko diena – svarbiausia metų šventė visiems miškininkams. Tradiciškai, minėdami savo profesinę šventę, dalijamės su visuomene savo žiniomis ir patirtimi, kuri praturtins kiekvieną, nusprendusį skirti savo laiką kartu įsitraukiant į įvairius žygius bei kitas veiklas miškuose. Ši tradicija skaičiuoja jau keliasdešimt metų ir mes džiaugiamės, kad kasmet sulaukiame vis didesnio visuomenės susidomėjimo“, – sakė Valstybinių miškų urėdijos direktorius Valdas Kaubrė.

Visą rugsėjo mėnesį urėdijos padaliniai nemokamai kviečia visuomenę kartu su miškininkais daugiau sužinoti apie gamtą ir pasisemti naujų žinių bei įdomių patirčių. Didžioji dalis Miškininko dienos renginių vyksta šeštadienį.

Miškininkai kviečia rinktis iš 30 veiklų sąrašo. Visuose žygiuose ir ekskursijose miškininkai pasidalins įdomiais faktais apie miškininkystę, miško ciklą ir medžius.

Anot urėdijos, tik kartą metuose, atėjus rujos laikui, galima išgirsti elnių baubimą: stipriausieji elniai pažymi savo teritoriją ragais išlaužydami medelius, šakas, palieka stiprų kvapą ir vilioja pateles garsiu baubimu.

Šiuo laikotarpiu patinai neėda ir gali prarasti iki ketvirtadalio kūno masės, tad geriausiai įmitęs ir didžiausia ragų karūna pasipuošęs patinas atkreipia daugiausia patelių dėmesio. Būtent šių neįtikėtinų gamtos garsų rugsėjo vakarais pasiklausyti kviečia miškininkai, skelbė urėdija.

Ypatingo dėmesio sulaukia ir gervių išlydėtuvės Šakių regioniniame padalinyje, kur Novaraisčio pelkėje prieš skrydį į šiltuosius kraštus susirenka tūkstančiai šių paukščių virpindami aplinką savo klyksmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių