Quantcast

Visiems keleiviams, atvykstantiems į Lietuvą – nauja prievolė

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio visi keleiviai, atvykstantys į Lietuvą, privalo elektroniniu būdu pateikti asmens duomenis Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

Reguliariais, specialiais ar užsakomaisiais reisais oro, jūrų ar sausumos transportu atvykstantis keleivis dar iki kelionės pradžios turi užpildyti elektroninę anketą NVSC interneto svetainėje ir gautą patvirtinimą – vadinamąjį QR (Quick Response – greitas atsakymas) kodą – pateikti vežėjui įlipdamas į transporto priemonę, pranešė Susisiekimo ministerija.

Šis reikalavimas nustatytas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu.

„Čia jau kelionių organizatoriams arba vežėjams yra įpareigojimas užtikrinti, kad į jų transporto priemones keleiviai būtų įlaipinami jau užpildę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro anketą. (...) Tai leis paprasčiau surinkti duomenis apie asmenis, kurie grįžta iš paveiktų šalių, ir užtikrinti, kad jie laikytųsi izoliavimo tvarkos“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Tai leis paprasčiau surinkti duomenis apie asmenis, kurie grįžta iš paveiktų šalių, ir užtikrinti, kad jie laikytųsi izoliavimo tvarkos.

Jei asmuo neturi mobiliojo įrenginio ar interneto prieigos, vežėjai ar jų atstovai privalo sudaryti sąlygas, kad elektroninę anketą būtų galima užpildyti pasinaudojant jų suteiktomis priemonėmis.

Ministerija pabrėžia, kad popierinę anketą nuo šiol galima pateikti tik išimtiniais atvejais – jei, vykdant vežimus sausumos transportu dėl objektyvių priežasčių, pavyzdžiui, interneto ryšio trikdžių, to nėra galimybės padaryti elektroniniu būdu.

Tokiais atvejais pateikti keleiviams užpildyti atspausdintą anketą turi vežėjai, kurie ne vėliau nei per vieną dieną perduos keleivių užpildytas popierines anketas NVSC.

Be to, tais atvejais, kai žmogus žemės transportu į Lietuvą atvyksta savarankiškai, pavyzdžiui, automobiliu, jam užsiregistruoti NVSC privaloma tuomet, jei keliaujama iš paveiktos šalies arba per ją. Tą padaryti būtina per 12 valandų nuo atvykimo.

Jei tokiu būdu atvykstama iš nepaveiktos šalies, registracija tėra rekomenduojama.

Prievolė registruotis netaikoma tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dalbajobas jobanas.ana siųsti toli.toli

Anonimas

Anonimas portretas
Visai pasiuto, gavo peticijas į dantis dar plius ieškinys prieš ji nuo Lietuvos žmonių, tai debilui daba kažkaip reikia atsiimti už padarytą skriaudą, žalą, jo būsenai ar bukliai, nes nežinau kas te per padaras tas Verygzmogis, bet kad turą svyla tai jau tikrai

Mag.

Mag. portretas
Sakyčiau debilam laisvė , bet tai jau per daug. Patį Veryga reikia izoliuoti nuo visuomenės.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių