Quantcast

Virusas mokyklose: 5 klasės mokosi nuotoliniu būdu, nė viena mokykla neuždaryta

Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič teigia, kad, savivaldybių pateiktais duomenimis, šiuo metu 5 klasių ugdymas, remiantis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rekomendacijomis, yra vykdomas nuotoliniu būdu.

Viceministrė akcentuoja, kad kol kas nėra nė vienos bendrojo ugdymo įstaigos, kurioje mokymas būtų vykdomas tik nuotoliniu būdu.

„Bendrojo ugdymo mokyklose 5 klasių ugdymas yra organizuojamas nuotoliniu būdu, nes sprendimai dėl klasių perėjimo į nuotolinį ugdymą, dėl mokyklos perėjimo į nuotolinį ugdymą yra priimami bendradarbiaujant su NVSC“, – pirmadienį Lietuvos švietimo tarybos posėdyje iš savivaldybių gautais duomenimis pasidalino J. Urbanovič.

„Bendrojo ugdymo mokyklose 40 pavienių mokinių mokomi nuotoliniu būdu, kiti tų klasių mokiniai mokosi įprastu būdu. Ir kol kas nėra nė vienos bendrojo ugdymo mokyklos, kuri organizuotų ugdymo procesą tik nuotoliniu būdu“, – taip pat patikino ji.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministrės teigimu, mokyklų vadovams, kurių įstaigose užfiksuoti koronaviruso atvejai, tenka nelengva užduotis suderinti tiek įprastinį, tiek nuotolinį mokymo modelį. Visgi, J. Urbanovič teigimu, šioje situacijoje mokykloms svarbiausia išsigryninti labai aiškų komunikacijos ir reglamentavimo mechanizmą.

„(Koronaviruso – ELTA) atvejų yra, jų bus: vieni izoliuosis, kiti grįš, bet mums labai svarbu atidirbti labai aiškų komunikacijos ir reagavimo algoritmą, kurį mes turime, bet ir kiekviena mokykla, matyt, turi įgyti tam tikros praktikos toje srityje“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių