Quantcast

Vingio parką užėmė kariai

Šeštadienį Vilniaus Vingio parke leidosi sraigtasparniai, garavo kareiviška košė, skambėjo partizanų dainos. Tokią šventę vilniečiams surengė šiais metais atkūrimo 90-metį mininti Lietuvos kariuomenė.

Pakeliui į Vingio parko aikštę lankytojus pasitiko įvairių laikotarpių kariai, pasidabinę blizgančiais viduramžių riterių šarvais, partizanų milinėmis ir šiuolaikiniais rusvos ir žalsvos spalvos švarkais.

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga vilniečiams buvo pristatytos karo transporto priemonės, ginklai. „Kariniame miestelyje“ stovėjo lauko ligoninės palapinė, ginklų sandėlis ir net kilnojamoji vandentiekio stotis. O viduryje pūpsojo didžiulis karo sraigtasparnis, po kurį drąsiai landžiojo veidus karo spalvomis išsipaišę vaikai.
Įsibėgėjus šventei pakvipo kareiviška koše ir arbata. Maisto davinius dalijusios karininkės juokėsi, kad kasdien kareiviai tokios gardžios košės negauna. Grikiai, pagardinti mėsos konservais, morkomis ir svogūnais siūlomi tik švenčių lankytojams.
Parodomąją karių programą pradėjo keturi šuolininkai su parašiutais, nusileidę į aikštės vidurį. Du jų atskraidino po vėliavą – Lietuvos ir ES. Per šventę karininkai šaudė į orą, demonstravo gynybos triukus, rankų smūgiais skaldė medžio lenteles. Kaip ir kasmet, vyko riterių kautynės, Garbės sargybos kuopos parodomoji programa.
Ginklų žvangesį ir kurtinančius šūvius palydėjo graudžios partizanų dainos. Veliau ekrane gyventojai galėjo stebėti, kaip filmuojamas lietuvių serialas „Garbės kuopa“. Galiausiai, skambant grupės „Biplan“ muzikai, danguje sušvito fejerverkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių