Quantcast

Vilniuje Lietuvos ir Egipto užsienio reikalų ministrai aptarė bendradarbiavimą

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį Vilniuje susitiko su Egipto užsienio reikalų ministru Samehu Shoukry.

Susitikimo metu aptartas dvišalis politinis ir ekonominis bendradarbiavimas bei politinė ir saugumo padėtis Artimųjų Rytų ir Afrikos regionuose. Lietuva pristatė vertinimą dėl procesų Rytų kaimynystėje.

„Džiaugiamės, kad pastaraisiais metais aktyvėja dvišalis bendradarbiavimas, taip pat svarbu stiprinti teisinius bendradarbiavimo pagrindus. Vertiname aktyvias ir konstruktyvias Egipto pastangas tarpininkauti ir ieškoti politinių sprendimų konfliktiniuose regionuose“, – sakė ministras L. Linkevičius.

Vizito metu, kaip nurodoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, pasirašytas Supratimo memorandumas dėl bendradarbiavimo žemės ūkio srityje, kuris leis efektyviau keistis informacija ir gerąja praktika fitosanitarijos, žemės ūkio technologijų bei maisto produktų gamybos srityse. 2018 metais Lietuvos eksportas į Egiptą išaugo 86 proc., lyginant su praėjusių metų duomenimis, ir siekė beveik 50 mln. eurų. Žemės ūkio ir maisto produktų eksportas sudarė apie 84 proc. viso Lietuvos eksporto į Egiptą.

Lietuvos Respublikos ir Egipto Arabų Respublikos tarpvyriausybinio ekonominio, techninio ir mokslinio bendradarbiavimo jungtinio komiteto posėdžio metu aptartas bendradarbiavimas prekybos, pramonės, investicijų, energetikos, žemės ūkio, informacinių technologijų, gyvybės mokslų, turizmo, kultūros, aplinkos apsaugos srityse. Egiptui pristatyta Lietuvos geroji praktika atliekų tvarkymo srityje – vienkartinių gėrimų pakuočių užstato sistema.

Pirmą kartą Egipto užsienio reikalų ministras S. Shoukry Lietuvoje lankėsi 2017 metais. Diplomatiniai santykiai tarp Lietuvos ir Egipto užmegzti 1992 metais, primena Užsienio reikalų ministerija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių