Quantcast

Vilniuje alikėjai protestuos prieš valdžios užmojus

Ketvirtadienį Lietuvos muzikos atlikėjai kūrybine akcija „Mūsų nebereikia?!“ kreipsis į Seimą ir Vyriausybę ragindami nežlugdyti kūrybinių žmonių.

Nuo 13 val. Seimo aikštėje susirinkę žinomi Lietuvos atlikėjai nemokamai koncertuos palydėdami šiuos metus šūkiu - „Mūsų nebereikia?!“.

Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, toks šūkis – tai atviras ir viešas kreipimasis į valdžios žmones nežlugdyti kūrybinių žmonių skubotai įvedamais papildomais mokesčiais, be jokio pereinamojo laikotarpio ir būtinos diskusijos, įsiklausymo į argumentus. Tokia trumparegiška politika, kuri kultūrą sulygintų su verslu ir užkrautų jai neproporcingai didelę naštą, taptų beprecedente visoje Europoje.

Protesto akcijoje dalyvaus gausybė grupių ir atlikėjų - Andrius Mamontovas, Vytautas Juozapaitis, SKAMP, N.E.O., „Delfinai“, „69 Danguje“, Merūnas, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Rūta Ščiogolevaitė, Eglė Jurgaitytė, Simona, Gabrielė, Ruslanas Kirilkinas, Vaidas Baumila, Soliaris, Yva, Sasha Son, Alanas Chošnau, Andrius Rimiškis, Milanno, Vudis, Fuego, Justas, „Kastaneda“, „Patruliai“, „Blogos Mergaitės“, Lukas ir Goda, „Faina“, „Šokoledas“, „Mexicano“, Indraja, Taja, Donata ir daugybė kitų. Po renginio planuojama pasirašyti bendrą kreipimąsi, kuris bus įteiktas Seimui.

Atlikėjai tikina, kad siūlymai papildomai apmokestinti autorinius honorarus ir padidinti PVM tarifą kultūros sektoriui reiškia, jog šiuo metu jau prasidėjęs sunkmetis kūrybos žmonėms gali priversti juos mesti savo kūrybinę veiklą ir ieškotis duonos išgyvenimui kitur. Labiausiai dėl tokios politikos nukentės jauni kūrėjai, atlikėjai, kurie gauna nedidelius honorarus ir dar tik skinasi sau kelią.

Savo kūrybinę energiją atiduodantys žmonės ne tik neturi teisės į socialines garantijas, bet šiandien jų sąskaita bandoma spręsti neveiksmingos buvusios valdžios klaidas.
Tikėdamiesi, kad į šiuos pasiūlymus bus atsižvelgta, renginio organizatoriai taip pat ragina ir kitas kūrybines organizacijas, visuomenę prisijungti prie akcijos „Mūsų nebereikia?!“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių