Quantcast

Vilniaus teismas nepriėmė nagrinėti F. Kirkorovo skundo dėl draudimo atvykti į Lietuvą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) kol kas nenagrinės Rusijos atlikėjo Filipo Kirkorovo skundo dėl draudimo jam atvykti į Lietuvą.

Teismas penktadienį nusprendė nepriimti nagrinėti šio skundo, nes jis nemotyvuotas ir dar nesibaigęs terminas, per kurį Migracijos departamentas turi pateikti savo atsakymą dėl priimto sprendimo, BNS informavo VAAT atstovas Audris Kutrevičius.

Teismas atkreipė dėmesį, kad Migracijos departamento sprendimai skundžiami nuo jų įteikimo pareiškėjui dienos, nepriklausomai nuo to, kiek laiko trunka tokio sprendimo įteikimas asmeniui.

Rusijos dainininko advokatas Linas Makaveckas BNS praėjusią savaitę minėjo, kad į teismą kreiptasi nesulaukus Migracijos departamento pranešimo.

Taip pat nesulaukta, kol departamentas atsakys į advokato prašymą pateikti visą informaciją, kuo remiantis F. Kirkorovas tapo nepageidaujamas Lietuvoje.

Pagal įstatymą, kreipdamasis į teismą pareiškėjas su skundu turi pateikti ir skundžiamą aktą.

„Šiuo atveju pareiškėjas, jo atstovas tokio dokumento neturi ir negali jo pateikti, kaip ir negali konkretizuoti reikalavimo dalyko bei nurodyti skundo faktinio pagrindo, kas leistų apskritai individualizuoti administracinį ginčą“, – teigia VAAT.

Kita vertus, jis pažymi, kad pašalinus nurodytus trūkumus atlikėjas ir jo advokatas skundą gali teikti iš naujo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas vasario 15 dieną gavo Rusijos ir Bulgarijos piliečio R. Kirkorovo advokato L. Makavecko prašymą išreikalauti Migracijos departamento sprendimą dėl dainininko įtraukimo į „juodąjį“ sąrašą ir jį panaikinti.

„Mes tik iš viešos erdvės sužinojome tą informaciją (apie draudimą atvykti – BNS). Aš, kaip advokatas, užsiklausiau raštu Migracijos departamentą vasario 5 dieną, bet negavome jokių atsakymų. O laikas eina (...) Argumentacijos, motyvacijos neturime, todėl tas skundas dar be argumentų“, – tuomet BNS teigė advokatas.

Sausio 19 dieną Migracijos departamentas Užsienio reikalų ministerijos prašymu įtraukė Rusijos atlikėją F. Kirkorovą į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje. Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą galioja penkerius metus.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio teigimu, žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje „sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus“.

Pasak G. Landsbergio, F. Kirkorovo dalyvavimas koncertuose Kryme „iš esmės kenkia Lietuvos nacionaliniam saugumui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vatnikas

vatnikas portretas
a kavenski klauso ruskiu muzona, nu pyzdec, dasigyveno, vienas cia man sake, kad ruskiai geri zmones, nu duoda

q

q portretas
a ko tada Navalnui šiknaskylę laižot, koncervai jūs ir kiti fašistuojantys lietuvos ale patriotai? Navalnas juk iš vis atvirai palaiko ir pateisina Krymo aneksiją...

G.Lanz.

G.Lanz. portretas
A supratau G.L nesupranta rusų kalbos todėl ir neleidžia ,geriau dainink.apjuodinti ,taip lengviau.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių