Quantcast

Vilniaus rajono merė: dėl migrantų samdysime daugiau viešosios tvarkos pareigūnų

Vilniaus rajono savivaldybė gyventojų apsaugai nuo migrantų ketina sukurti 40 papildomų viešosios tvarkos pareigūnų etatų.

„Papildomai steigsime, tas klausimas praėjo jau pro komitetus. Mano duomenimis, komitetai pritaria, nes jaučia pareigą apginti gyventojus“, – BNS trečiadienį sakė rajono merė Marija Rekst.

Jos teigimu, neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kertantys migrantai kartais užklysta pas vietos gyventojus.

„Turime atvejų, kad jie vaikšto po kaimus. Vakarykštis įvykis – ateina į namus, prašo pavežti į Vilnių, ateina į parduotuvę, tai gerai, kad žmonės pilietiški – pavaišino kava, taip, taip, bus taksi, bet iškvietė pasieniečius“, – pasakojo Vilniaus rajono merė.

„Žmonės, kurie gyvena netoli miško, pasakoja, kad naktimis ir jaučia, ir mato“, – teigė ji.

Siekį sukurti papildomus 40 viešosios tvarkos pareigūnų etatų dar turės palaiminti savivaldybės taryba.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai atvyko daugiau kaip 3 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų bei Afrikos valstybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranašas

Pranašas portretas
Nesuprantu kodel Lietuvoje panikuoja del tu migrantu. Jie gi neliks Lietuvoje, jie varys i civilizuotas turtingas salis, i Vokietija ir Skandinavija. Kiek buvo ansksciau tu migrantu, visi is Lietuvos pabego. Tereikia jiems suteikti darbo vizas.

MEREI

MEREI portretas
REIKIA ne daugiau pareigūnų o daugiau PROTO...Kai vadovauti valstybei imasi BROILERIS ( broileris - mėsinis viščiukas) didelė kūno masė ir vištos smegenys ir pižonas su vokiška pavarde ir imasi auklėti Lukašenką, kuris Baltarusiją valdo jau 30 metų ir turi milžinišką autoritetą pasaulyje įvyksta tragedija. SANKCIJOS Kaip vėzdas smogė pačiai Lietuvai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių