Quantcast

Vilniaus rajono keliams skirti 300 tūkst. eurų atiteko S. Skvernelio gatvei

Iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų, beveik visa ši suma teko vienai – premjero Sauliaus Skvernelio gyvenamai gatvei asfaltuoti.

S. Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė, rašo portalas 15min.lt

Paprašė premjero apsauga

S. Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas portalui atsiųstuose atsakymuose apeliavo į tai, kad Upės gatvė nėra minima Vyriausybės sprendime: „Spalio 30 dienos nutarimu Vyriausybė neskyrė lėšų nė vienos konkrečios gatvės ar kelio asfaltavimui ar remontui“.

Kaip rašo portalas, tai nėra tiesa – konkrečios gatvės sprendime yra minimos.

Vilniaus rajono savivaldybė pripažino, kad gatvę nusprendė remontuoti ir dėl to, kad to paprašė premjerą saugantis Vadovybės apsaugos departamentas (VAD).

BNS skelbė, kad susisiekimo ministru tapęs Jaroslavas Narkevičius pasiūlė Vyriausybei perskirstyti 3,3 mln. eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo. Nurodant, kad pinigai skiriami saugaus eismo priemonėms vietinės reikšmės keliuose diegti gausiai tautinių mažumų gyvenamoje savivaldybėje, asignavimai buvo padidinti Trakų ir Vilniaus rajonams. Vilniaus rajono vietinės reikšmės keliams Vyriausybė sutiko papildomai skirti 300 tūkst. eurų.

S. Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė.

Beveik visa ši suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras, remontui.

Portalas primena, kad dar spalio 10 dieną TV3 reportaže Vilniaus rajono savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Rimantas Gerdvilis  aiškino, kad situacija dėl Smiglių Upės gatvės pasikeistų nebent jeigu savivaldybės taryba nuspręstų, kad gatvė – prioritetinė. Nors tąkart apie ketinimus įtraukti Smiglių gatvę į prioritetinių sąrašą valdininkas neužsiminė, tačiau toks tarybos sprendimas priimtas jau po kelių savaičių.

Sprendimą dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšų perskirstymo Vyriausybė priėmė spalio 30 dieną. Vyriausybės posėdžiui pirmininkavo premjeras – nuo klausimo, susijusio ir su papildomu finansavimu Vilniaus rajono keliams, S. Skvernelis nenusišalino.

Pačiame Vyriausybės dokumente Upės gatvė neminima. Šiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų rezervo Vilniaus rajono savivaldybei „vietinės reikšmės keliams tiesti, rekonstruoti ir kapitališkai remontuoti, taip pat saugaus eismo priemonėms vietinės reikšmės keliuose diegti gausiai tautinių mažumų gyvenamoje savivaldybėje“ buvo planuojama skirti 392,7 tūkst. eurų.

Spalio 30 dieną Vyriausybės sprendimu perskirsčius lėšas prie šios sumos pridėta dar 300 tūkst. eurų.

Kaip rašo 15min.lt, Susisiekimo ministerijos parengto dokumento metaduomenys rodo, kad jis sukurtas prieš penketą dienų iki ministrų kabineto balsavimo, spalio 25 dieną. Sutapimas ar ne, bet tą pačią dieną, spalio 25-ąją, posėdžiavusi Vilniaus rajono savivaldybės taryba pritarė Vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, taisymo ir priežiūros darbų objektų sąrašui – jame atsirado Upės gatvės atkarpa, einanti per Pasienių bei Smiglių kaimus.

Vilniaus rajono savivaldybės atstovė spaudai Jolanta Gulbinovič 15min patvirtino, kad Upės gatvė tvarkoma iš papildomai Vyriausybės skirtų lėšų, jos kapitalinis remontas atsieis beveik visą papildomai skirtą sumą – 299 973 eurus. Pasak J.Gulbinovič, spalio 22 dieną savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją, prašydama papildomų lėšų rajono keliams, o Vyriausybei sutikus skirti dalį prašytų lėšų, šiuo metu yra pradėti maždaug 1,5 kilometro Upės gatvės atkarpos kapitalinio remonto darbai.

J.Gulbinovič teigė, kad savivaldybė ne kartą yra gavusi ne tik gyventojų, bet ir premjerą saugančio VAD skundų dėl pavojingos Upės gatvės kelio dangos ir prašymą jį rekonstruoti.

VAD direktorius Rymantas Mockevičius 15min.lt patvirtino, kad departamentas ne kartą kreipėsi į savivaldybę, tačiau jis patikslino, jog nebuvo prašoma gatvę išasfaltuoti – tik sutvarkyti.

R. Karbauskis problemų nemato

Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako nematantis problemų dėl išasfaltuotos gatvės prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, jog reikalingas tyrimas situacijai aiškintis, o pirmoji reakcija – šokas.

„Kalbant apie vienų ar kitų kelių asfaltavimą, tai priklauso nuo eismo intensyvumo, kaip, kokį kelią įtraukia Susisiekimo ministerija į savo planus. Šioje situacijoje nereikia ieškoti problemų ten, kur jų nėra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Anot jo, keliams Vilniaus rajone skiriami papildomi pinigai, „bet sprendimai priimti visais atvejais 2015 metais ir anksčiau, šita valdžia su tais sprendimai neturi nieko bendro“.

Opozicija reikalauja tyrimo

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis G. Landsbergis sako, kad pasitvirtinus publikacijoje minimiems faktams „ši istorija primena pačias blogiausias nomenklatūrines tradicijas“, o pirmoji konservatorių reakcija – „mes esame šokiruoti“.

„Vijūnėlės dvaras“, „Draugystės“ viešbutis, tai tiesiog nomenklatūros sena taktika ir praktika, kai valdžia naudojama savo asmeniniams interesams tenkinti. Vienareikšmiškai bus keliami klausimai, bus kviečiamas ministras, savivaldybės atstovai, Vadovybės apsaugos departamento atstovai, čia reikalingas tyrimas, kuris, ko gero, lems ir politines pasekmes“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

M. Lingė: tai pabaigos pradžia

Buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė, komentuodamas žinią apie asfaltuojamą gatvę prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, sako, kad baigiantis premjero kadencijai skubiai skiriami pinigai jo gatvės remontui atrodo iškalbingai.

„Panašu, kad tai – pabaigos pradžia. Tokia, kokia buvusiai Vyriausybei buvo Vijūnėlė, zadanijos, Vyriausybės nutarimo antikonstitucinis stūmimas. Tik čia atrodo rimčiau – atėjus su aukštai iškelta skaidrumo ir profesionalumo vėliava – baigiantis kadencijai skubiai skiriami pinigai savo gatvės remontui. Vienas iš priekaištų iš valstiečių išspirtam Rokui Masiuliui buvo, kad ministerija neasfaltuoja žvyrkelių, nors ministro pateikti faktai rodė priešingus dalykus. Vadinasi, ne tuos žvyrkelius asfaltavo...“, – savo feisbuko paskyroje teigia M. Lingė.

Todėl ir susisiekimo ministro J. Narkevičiaus komandiruotė į Abu Dabį premjerui atrodė pateisinama, teigia M. Lingė.

„Paskirtas J. Narkevičius ėmėsi teisingų žvyrkelių. Štai kodėl jo visi turistavimai ir nemokami pietavimai lengvai pateisinami ir pridengiami. Beje, premjeras pristatydamas paskirtą J. Narkevičų palinkėjo, kad ministro „kūryba būtų rezultatyvi, išmani, kad matytume rezultatą, kurį pajustų kiekvienas žmogus, nesvarbu, kur jis gyvena“. Ministras turbūt suprato tai labai tiesiogiai ir paraidžiui – svarbiausia, kad kūrybą ir rezultatus matytų pats S. Skvernelis. Iškalbinga, kad dangstomasi VAD pareigūnų interesais ir neva kelias asfaltuojamas dėl jų gerovės ir darbo sąlygų. Aha, labai logiška baigiantis kadencijai kurti sąlygas tiems, kurie jau po metų, labai tikėtina, saugos kitus asmenis ir jų maršrutai drieksis kitomis kryptimis...“, – teigia konservatorius šiuo metu strateginiais komunikacijos klausimais konsultuojantis M. Lingė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Tai gal norėjote, kad asfaltą nutiestų į čigonų taborą?

N

N portretas
jau taip ipratome ,kad visi vadina Skvernelio gatve,tai jo garbei taip ir pavadinkime,GRAZIAI SKABA,geriau nei upes SVEIKATOS MUSU GERB SKVERNELIUI

taip yra

taip yra portretas
nieko naujo premjierui ir nagai laenkyi i save ir jam dzin visa politi jos Lietuvoja nera ir nebuvo yra tik vienas tikslas prisiplesti ivaireis budais is valstibes ,lovio ,pavarges premjieras ,kita kadensija jo nebus ,delto ir griebe kol gali ir apsimete durnium kad nieko nezino,jiuokdarys
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių