Quantcast

Vilniaus policijos eksvadas sako nusprendęs per riaušes prie Seimo neįvesti plano „Vėtra“

  • Teksto dydis:

Buvęs Vilniaus policijos vadovas Saulius Gagas sako, kad tai jis nusprendė per pernykštes riaušes prie Seimo neįvesti plano „Vėtra“.

Tai jis pareiškė atleistam Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadui Ričardui Pociui ir Seimo opozicijai kritikuojant vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę netinkamu riaušių malšinimu.

S. Gagas sakė nusprendęs plano „Vėtra“ neskelbti įvertinęs Viešojo saugumo tarnybos pateiktą informaciją, kad padėti malšinti riaušėms įstaiga neturi pareigūnų.

„Aš priėmiau sprendimą neįvesti plano „Vėtra“, – LNK žinioms trečiadienį sakė S. Gagas.

„Tariausi su savo kolegomis, įvertinau visą informaciją, kurią tuo metu turėjau, tai yra Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų informaciją, kad jie neturi pareigūnų, kad jie negali padėti“, – pridūrė jis.

R. Pocius, taip pat opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako, kad neįvedus plano „Vėtra“, bet pasitelkdama VST pareigūnus riaušėms malšinti A. Bilotaitė pažeidė įstatymus.

S. Gagas teigė, kad malšindama riaušes policija vadovavosi jų veiklą reglamentuojančiu Policijos įstatymu, o VST pareigūnai – Viešojo saugumo tarnybos įstatymu.

Ministrė trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad taktiniai riaušių malšinimo sprendimai yra pareigūnų, o ne politikų kompetencija, be to, planas „Vėtra“ nėra būtinas pasitelkiant VST, tai galima padaryti ir žodžiu.

Viešojo saugumo tarnybos įstatymas numato, kad tarp VST uždavinių yra „sustiprinti Lietuvos policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybos pajėgas ir padėti šioms institucijoms įgyvendinant pavestas funkcijas“.

Apie 5 tūkst. žmonių pernai rugpjūtį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo.

Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Praėjusią savaitę Vyriausybė R. Pocių atleido šalių susitarimu.

Šią savaitę R. Pocius interviu naujienų portalui „Delfi“ pareiškė, kad su juo buvo susidorota ir apkaltino ministrę A. Bilotaitę nekompetencija.

Po interviu Vidaus reikalų ministerija teigė, kad savo pareiškimais buvęs VST vadas bando pridengti savo melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzz

zzz portretas
Gagas koncervatorių pi-de-r-stas ši.kn.ašlu.ostis, lieps Gabriukas by-by čiulpt ir čiulps

Anta na s

Anta na s portretas
Nemeluok.

Tadas

Tadas portretas
Ir generalinis ir sitas kadras -MAZGOTES ir PADLAIZIAI.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių