Quantcast

Vietomis eismo sąlygas sunkina plikledis ir lijundra, dieną jas dar pasunkins šlapdriba ir pūga

Auštant šeštadieniui, sudėtingesnės eismo sąlygos yra šiaurės rytų, rytų ir pietryčių Lietuvoje, kur pagrindinių kelių dangos vietomis yra su prispausto arba pažliugusio sniego provėžomis, slidžios.

Taip pat čia daugelyje rajonų eismo sąlygas sunkina susidaręs plikledis, o Vilniaus rajone – lijundra.

Kitur šalyje pagrindinių kelių dangos yra drėgnos arba sausos, vietomis su pažliugusio arba prispausto sniego provėžomis. Slidžių kelių ruožų yra tik didesnio intensyvumo rajoniniuose keliuose.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daug kur padengti plonu šlapio ar prispausto sniego sluoksniu, vietomis provėžoti, susidaręs plikledis, skelbia VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašoma būti atidžius, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo kelyje.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Utenos rajone vietomis silpnas snygis, Vilniaus rajone snygis pereinantis į lijundrą. Kitur šalyje be žymesnių kritulių . Oro temperatūra - nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Dieną daug kur krituliai: snygis, šalies vakaruose pereinantis į šlapdribą, lietų. Vietomis plikledis, vakare kai kur kils pūga.

Vėjas pietvakarių, pietų, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s, vakare pajūryje iki 23 m/s.

Oro temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių