Quantcast

Už nevažiuojančiais automobiliais užgriozdintą aikštelę – kerštas: išdaužyti stiklai ir žibintai

  • Teksto dydis:

Nesaugoma automobilių aikštelė prie vienos pagrindinių gatvių panevėžiečiui buvo kaip nuosava. Čia jis pasistatė keturias nevažiuojančias mašinas, ilgai ir nuobodžiai jas laikė, kol kažkas nuspardė. Visoms keturioms išdaužyti stiklai ir žibintai. Savininkas kreipėsi į policiją dėl nuostolių, pasakojama LNK reportaže.

Pareigūnai pradėjo tyrimą ir spėja, kad mašinas nuniokojo atsitiktiniai chuliganai arba tie, kam nusibodo nevažiuojančiomis mašinomis užgriozdinta automobilių aikštelė, kai mieste vietų nėra, o stovėjimas gatvėse – apmokestintas.

„Policijoje bus tiriamos įvairios versijos, kodėl automobiliai tris ar keturis mėnesius stovi nesaugojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje. Jų yra daug, vienam savininkui priklauso keturi automobiliai“, – kalbėjo Panevėžio policijos atstovė Odeta Jukniūtė.

Savininkas nuostolius įvertino 500 eurų, bet ar neteks jam nukentėti labiau, nes besikreipdamas į pareigūnus jis išsidavė, kad automobilių aikštelę užgriozdino nevažiuojančiais automobiliais. O tai – viešosios tvarkos pažeidimas.

„Automobilis turi būti draustas, turi turėti galiojančią techninę apžiūrą. Jei tų dalykų neturi, iš karto yra informuojamas savininkas, kad arba turėtų tuos dalykus susitvarkytų, arba automobilį pašalinti iš stovėjimo vietos, kuri yra užimama“, – sakė Panevėžio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Tadas Martinaitis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Gyventojai skundžiasi, kad per senienas sunku pasistatyti automobilį.

„Beveik visos mašinos stovi su nuleistomis padangomis“, – teigė gyventojas.

Miesto viešosios tvarkos skyrius dėl nevažiuojančių ir numestų automobilių daugiausia reaguoja pagal gyventojų skundus.

Pirmiausia numestos mašinos savininkas įspėjamas, paskui tiksi bauda nuo 140 iki 300 eurų. Kebliausia su tais automobiliais, kurių savininkai yra emigravę ir juos rasti yra beviltiška.

„Tie automobiliai po kurio laiko yra paimami ir pradedamos bešeimininkio turto procedūros, kurios užtrunka“, – tęsė T. Martinaitis.

Šiuo metu Panevėžyje dėl neeksploatuojamų paliktų automobilių pradėta aštuoniolika procedūrų, keturi automobiliai konfiskuoti ir po metų, greičiausiai, bus utilizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Tuos laužus naikint jie stovi i žemę ratai sulinde

Ne velnio

Ne velnio portretas
niekam niekas nerupi! Nei naktiniai "lenktynininkai" be duslintuvu,nei uzgriozdintos gatves,kuriu nei pravaziuoti,nei nuvalyti,nei uzstatyti isvaziavimai is kiemu! Va,mano vartai uzstatyti jau dvi paros! Gerai,kad nereikia niekur vaziuoti,nes mentu,kad nuveztu uzstaciusiji - ne velnio neprisisauksi!

Siaip tai

Siaip tai portretas
Koks gali buti nuostuolis jeigu tai niekam tikes metalen lauzas ir jis net nepavogtas?tokiam griozdintojui paciam per kalpoka uzvaziuoti o ne metalen lauzui
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių