Quantcast

Vienas didžiausių COVID-19 židinių – socialinės globos namuose Plungės rajone

Vienas didžiausių naujų COVID-19 židinių šiuo metu registruojamas Plungės rajone esančiuose Stonaičių socialinės globos namuose, kur serga 73 asmenys, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Tokia vieta kaip socialinės globos namai – ten tikrai yra didžiausia rizika ir dėl tam tikrų aplinkybių, dėl to, kad žmonės ilgai gulintys, slaugomi, prižiūrimi, jų amžius, lėtinės ligos“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

Pasak jos, manoma, jog užkratas į šią įstaigą pateko vienam iš darbuotojų užsikrėtus šeimos šventėje.

„Užkrėtimas buvo siejamas su tuo, kad vieno darbuotojo vyko šeimos šventė ir tokiu būdu buvo įneštas virusas į šiuos slaugos namus“, – sakė NVSC atstovė.

Jos teigimu, asmeninės šventės paskutiniu metu tampa dažna viruso plitimo priežastimi.

„Dabartiniu metu, jeigu tai yra protrūkiai, keletas ir daugiau atvejų, tai vėl gi jų labai nemažai yra registruojama šeimos įvairiose šventėse – kartais ne tik linksmose, bet ir liūdnose: gedulinguose pietuose. Tokie atvejai dabartiniu metu registruojami gana dažnokai“, – sakė D. Razmuvienė.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė 13 tūkst. 823 asmenys, 8918 – tebeserga, 4691 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 157 žmonės. Dėl kitų priežasčių mirė 57 užsikrėtusieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alebettačiau

Alebettačiau portretas
kai išmirs visi toki namai kiek valdžiukė pinigų sutaupys kuriuos galės skirt Baltarusijos ,,nukentėjusiems" ar pabėgėliams musulmonams! Bus tikra gerovės valstybė:D)

Anonimas

Anonimas portretas
Melagiai

Anonimas

Anonimas portretas
O tai jau nebe mokyklose,nes atostogos dabar? Tai už savaitės vėl bus vaikai kalti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių