Quantcast

Vidurvasarį į Baltarusiją atėjo žiema: kruša išdaužė langus ir sunaikino derlių

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje, Buclavo mieste, ketvirtadienį popiet buvo galima išvysti netikėtą vaizdą – miestą užklupo stipri kruša, kuri vietos gyventojams pridarė nemalonumų.

Stipri kruša Baltarusijos mieste Buclave prasidėjo ketvirtadienį apie 13 val.

„Žiema atėjo į Buclavą vidury vasaros! Ledukai – kiaušinio dydžio. Kruša viską išdaužė kieme – šiltnamius ir žmonių langus. Nieko daržuose neliko – štai kokia bėda“, – nuostolius skaičiavo vietos gyventojai.

„Sunku apie tai kalbėti, bet, rodos, gamta jau pribrendo kerštui“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė situacija pasibaisėjusi moteris.

„Facebook“ nuotr.

Tuo metu kone visą Europą alina pragariški karščiai: daugelyje šalių termometro stulpeliai siekia net 40 laipsnių karščio. 

Šiaurinėje Prancūzijos dalyje, įskaitant Paryžių, buvo paskelbtas didžiausias, raudonasis grėsmės lygis, o likusioje šalies teritorijoje galioja geltonasis pavojaus lygis ir vandens vartojimo apribojimai.

Nyderlandų ūkininkai savo galvijus nakčiai paliko lauke, o vietos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie šimtus nugaišusių kiaulių dėl viename Midelharniso ūkyje sugedusio ventiliatoriaus.

Pasak sinoptikų, karščių banga trauktis kol kas neplanuoja. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>anonimui

>anonimui portretas
juk esme, kad zmonems gamta pridare nuostoliu, nereiketu tamstai pagiezingai burnoti...

Anonimas

Anonimas portretas
Kaimas vadinasi Budslav, 500 gyventojų ir bažnyčia. Šitie Kauno Dienos beraščiai greitai ir savo Kauną pavadins kokia nors Kiaune...

Anonimas

Anonimas portretas
Ar ne Lenkijoj tas Buclavas ? Neblogai žinau Baltarusiją, bet tokio «miesto» negirdėjau. Gal čia kaimelis penkios trobos ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių