Quantcast

Viduklėje ketinama įamžinti A. Svarinsko atminimą

  • Teksto dydis:

Raseinių rajone, Viduklėje, planuoja įamžinti monsinjoro Alfonso Svarinsko atminimą.

Numatyta Viduklės miestelio bažnyčios šventoriaus vartų nišoje įrengti atminimo lentą su bareljefu A.Svarinskui. Taip pat siūloma miestelio skverą pavadinti Alfonso Svarinsko parku, pranešė Raseinių savivaldybė.

Monsinjoro atminimo įamžinimo klausimas praėjusią savaitę aptartas savivaldybėje su signatarų klubo prezidente Birute Valionyte, vyskupu emeritu Jonu Kaunecku, skulptoriumi Osvaldu Neniškiu.

A.Svarinskas 1976– 1983 metais buvo Viduklės Šv. Kryžiaus parapijos klebonas, kvietė tikinčiuosius ginti religijos laisvę ir savo pilietines teises, rengė tikinčiųjų eisenas ir religines iškilmes, ugdė jaunimą.

Aukščiausiosios Tarybos–Atkuriamojo Seimo deputato, Lietuvos kariuomenės vyriausiojo kapeliono, politinio kalinio, monsinjoro A.Svarinsko atminimas jau įamžintas Vilniuje. Pernai minint pirmąsias jo mirties metines Odminių gatvėje atidengta atminimo lenta.

A.Svarinskas mirė 2014 metais. Jis žinomas ne tik kaip kunigas, bet ir kaip aktyvus disidentas. Sovietų okupacijos metais jis aktyviai dirbo pogrindyje, buvos areštuotas ir nuteistas, kalėjo lageriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikslas

Tikslas portretas
Ne ketinti reikia, o jau senai turejo buti iamzintas sio iskilaus ir Lietuvai pasisventusio zmogaus atminimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių