Quantcast

Po pareigūno žūties žada auditą Telšių apskrities policijoje

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad dėl pareigūno žūties Telšių apskrities vyriausiame policijos komisariate bus atliktas nuodugnus tyrimas bei auditas, o visoje policijoje didesnis dėmesys bus skiriamas tikrinimui, ar pareigūnai turi apsaugos liemenes.

„Telšių apskrityje bus atliktas nuodugnus tyrimas ir auditas. Nes būtent šioje apskrityje įvyko du tragiški įvykiai su prarastomis pareigūnų gyvybėmis“, – spaudos konferencijoje po susitikimo su generaliniu policijos komisaru Renatu Požėla antradienį sakė R. Tamašunienė.

Anot jos, nors generalinio komisaro įsakymu nustatyta, kad pareigūnams būtina dėvėti apsaugos liemenes, situacija parodė, jog „reikia labiau akcentuoti pačių policijos pareigūnų sąmoningumą“. Todėl bus griežtinamas instruktavimas ir kontrolė, kaip laikomasi šių reikalavimų.

R. Požėla žadėjo dar antradienį pasirašyti įsakymą, įpareigojantį atsakingus asmenis tikrinti kolegas, ar šie, vykdami į iškvietimus, tikrai turi liemenes.

Daugiau dėmesio policijoje ministrė žada ir taktiniams mokymams, kad pareigūnai „fiziškai ir taktiškai“ mokėtų reaguoti į skirtingas sudėtingas situacijas.

Ji priminė, kad Vyriausybė praėjusią savaitę yra nusprendusi steigti statutinę aukštojo mokslo kolegiją, kurioje vidaus tarnybos sistemos pareigūnai – pasieniečiai, policininkai būtų parengiami per trejus metus. Tam dar turės pritarti Seimas.

„Tai nėra laisvos rinkos dalykas, kuomet mes vertiname, kokių profesijų reikia šiuo metu Lietuvoje, kad augtų ekonomika ir valstybė judėtų pažangos keliu. Tai yra valstybės užsakymas – mes privalome užtikrinti valstybės viešąjį saugumą ir kasmet parengti tiek pareigūnų, kiek tą saugumą reikėtų užtikrinti“, – sakė R. Tamašunienė.  

Anot jos, žemiausios grandies pareigūnai ir toliau bus rengiami profesinio rengimo mokykloje, tačiau bus paliekama galimybė baigti kolegiją ir turėti aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą ir padės užtikrinti pareigūnų įsiliejimą į darbo rinką šiems anksti išėjus į pensiją tarnyboje.

Penktadienio rytą į pareigūną ir kinologą Saulių Žymantą ir jo partnerę šūvius paleido smurtu artimoje aplinkoje įtartas Stasys Brasas. Policininkas žuvo vietoje, o jo partnerė buvo sužeista. Pirminiais duomenimis, žuvęs pareigūnas įvykio metu apsaugos liemenės nedėvėjo.

Mirtinus šūvius į pareigūną paleidęs vyras grasino nužudyti savo sutuoktinę – apie tai pranešimą policija gavo ketvirtadienį, tačiau nuvykę pareigūnai vyro nerado. Nuvykus patikrinti penktadienio rytą, vyras pareigūnus pasitiko šūviais, po jų namas buvo padegtas.

Gaisrą užgesinus, name buvo rastas apdegęs kūnas ir ginklas, atlikus tyrimus, nustatyta, kad name sudegė į pareigūnus šaudęs S. Brasas.

Tai – ne pirma pareigūno žūtis Telšių apskrityje: 2016 metais Telšių rajono Tryškių miestelyje žuvo tramdyto smurtautojo peiliu sužalotas policijos pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grikis

Grikis portretas
Musu sistema - kiauryme !! Visada sulaukia nelaimingo ivykio , tik po to vidaus tyrimai, istatymu pataisos......Idiotizmas.

X

X portretas
Reikia kaip Amerikoi sukylt i nemuna salta vejia zmogu del kaukes

X

X portretas
Ko lenda i svetima kiema ir dar be kepures
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių