Quantcast

Viceministras: visi 98 užsakomuoju skrydžiu į Iraką išvykę migrantai grįžo į kilmės šalį

Visi 98 sekmadienį užsakomuoju skrydžiu į Iraką išvykę neteisėti migrantai grįžo į kilmės šalį, patvirtino vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas.

Pirmadienį interviu LRT klausiamas, kaip baigėsi išvykusių asmenų kelionė, ar Irakas įsileido visus keleivius, viceministras teigė, kad visi asmenys buvo išlaipinti Irake.

„Taip, yra žinoma – jie visi saugiai grįžo į savo kilmės šalį. Užsakomasis lėktuvas nusileido dviejuose miestuose Bagdade ir Erbilyje ir asmenys buvo išlaipinti, tai yra pasiekė savo kelionės tikslą“, – sakė K. Lančinskas.

Į klausimą, kodėl migrantams išskraidinti buvo pasirinktas „Avia Solutions Group“ įmonės lėktuvas, viceministras atsakė, kad taip lėmė viešųjų pirkimų procedūros.

„Įvyko viešųjų pirkimų procedūra, kadangi tą reikėjo daryti labai greitai, o Lietuvoje aviakompanijų, vykdančių užsakomuosius reisus, nėra daug, tai, matyt, buvo pasirinktas pigiausias ir greičiausias variantas, kurį galėjo pasiūlyti tuo metu kompanijos“, – teigė K. Lančinskas.

Klausiamas dėl skrydžio suderinamumo su nacionaliniu saugumu, įvertinus tai, kad dėl rizikos nacionaliniam saugumui šiai grupei nebuvo leista plėstis Vilniaus oro uoste, viceministras pažymėjo, kad tai buvo vienkartinis skrydis.

„Kadangi tai yra vienintelis skrydis, daugiau jokių sąsajų su šita kompanija nėra ir nebus, nėra jokių įsipareigojimų, tai turbūt ir viskas: vienas skrydis įvykdytas, už jį atsiskaityta, esame dėkingi už tinkamai suteiktas paslaugas“, – sakė viceministras.

Sekmadienį užsakomuoju skrydžiu iš Lietuvos į Iraką išvyko 98 Irako piliečiai, sutikę savo noru grįžti į gimtąją šalį. Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), tai buvo pirmasis toks užsakomasis skrydis iš Lietuvos neteisėtiems migrantams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na va

Na va portretas
turim iš ko ir 5 000 migrantų išlaikyt ir tvorą pasieny statyt, ir lėktuvą vos 500-tams įkalbėtų juodašiknių gryžt atgal, nusisamdyt. Ar visiems tiems 'vargšams'buvo išmokėta po 1000Eu atsisveikinimo premija kaip kad valdžiukai nusprendė? Nei vienas neužmirštas ir šiltai aprengtas? Ką čia mums...tegul mūsų senukai pusbadžiu gyvena, dvesia be vaistų, praranda už skolas butus o Lietuvos vaikai neturi nemokamų pietų mokyklose ir važinėja mokamu iš tėvų minimalkinės kišenės transportu, užtai migrantams sukišim šimtus tūkstančių ir dar biški:D)

Klounai

Klounai portretas
Kai dar 4000 deportuosit, galesit raportuoti.

anonimas

anonimas portretas
Šiaip tai retai kas bėga iš skrendančio lėktuvo ..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių