Quantcast

Viceministras: svarstomi variantai nepaprastąją padėtį įvesti pasienyje

  • Teksto dydis:

Svarstomi variantai, kad nepaprastoji padėtis būtų įvedama ne visoje šalyje, o pasienyje su Baltarusija, sako vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

„Vienas variantas – penkių kilometrų pasienio ruože įvesti nepaprastąją padėtį. (...) Taip pat svarstomas variantas įvesti nepaprastąją padėtį pasienio savivaldybėse“, – antradienį LRT radijui teigė jis.

Viceministras pabrėžė, kad kol kas jokio sprendimo dėl nepaprastosios padėties nėra ir neaišku, ar bus priimtas.

Jo teigimu, nepaprastosios padėties įvedimas leistų operatyviau imtis būtinų veiksmų.

Vienas variantas – penkių kilometrų pasienio ruože įvesti nepaprastąją padėtį.

„Tai leistų šiek tiek supaprastinti pirkimo procedūras ir kariuomenės panaudojimą, taip pat – kitų priemonių panaudojimą“, – sakė jis.

Kita vertus, A. Abramavičius atkreipė dėmesį, kad nepaprastosios priemonės pasienyje jau priimtos.

Pirmadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pasirašė įsakymą, kuriuo leido pasieniečiams apgręžti į Lietuvą vykstančius neteisėtus migrantus ir nukreipti juos į pasienio punktus ar diplomatines atstovybes.

Viceministro teigimu, ar bus skelbiama nepaprastoji padėtis, pirmiausia priklausys nuo to, kiek Lietuva turės vietų apgyvendinti neteisėtus migrantus.

„Pirmiausia lems apgyvendinimo vietų poreikis. Būtent nepaprastosios padėties situacija leistų lengviau pasirinkti vietas, esančias arti sienos, ir jose apgyvendinti“, – sakė jis.

Po praėjusią savaitę Šalčininkų rajone, Rūdninkų poligone, įvykusio incidento, kai keliasdešimt žmonių protestuodami prieš migrantų apgyvendinimą teritorijoje blokavo kelią ir nuo jo buvo pašalinti jėga, Vidaus reikalų ministerija pasiūlė Vyriausybei įvertinti, ar pasienio savivaldybėse nereikia įvesti nepaprastosios padėties.

Nepaprastoji padėtis yra ypatingas teisinis režimas, leidžiantis taikyti laikinus naudojimosi fizinių asmenų teisėmis ir laisvėmis apribojimus, įvesti komendanto valandą.

Nepaprastoji padėtis gali būti įvedama, kai dėl valstybėje susidariusios ekstremalios situacijos ar krizės kyla grėsmė konstitucinei santvarkai ar visuomenės rimčiai ir šios grėsmės neįmanoma pašalinti nepanaudojus Konstitucijoje ir įstatyme nustatytų nepaprastųjų priemonių.

Į Lietuvą šiemet jau pateko apie 4 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Politikai klykauja ''prieš Lietuvą vykdomas hibridinis karas '', bet nepaprastosios padėties net pasienyje nėra , ko verti politikierių virkavimai , tai tas pat , kai nusipersti baloje .

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Daug jėgų metama kovoti su pasekmėmis, bet ne su priežastimis. Ar tų dviaukščių lėktuvų, kas savaitę į Minską atskraidinančių po 2000 nelegalų, klausimas paliktas tik politinių pliurpalų lygmenyje? Jei savo laiku Izraelis būtų taip reagavęs į grėsmes ir iššūkius, tokios valstybės dabar jau nebebūtų. Aš dar kažkaip sugebėčiau pateisinti tokią atsakingų tarnybų veiklą, jei dabartinę vertinti kaip priešininko puolimą, spyruoklės suspaudimą. Tačiau paskui turi sekti mūsų kontrpuolimas, atsipalaidavusi spyruoklė turi skaudžiai smogti pačiam priešininkui. Labai norėčiau tikėti, kad kažkas daroma ta linkme, kad ne vien papildomomis sankcijomis bandoma gąsdinti mozaikinį psichopatą, kurių jis nebijo.

Cirko tęsinys

Cirko tęsinys portretas
Iš to svarstymo ar Bilietaitės įsakymo bus didelis šnipštas,visiškas niekalas,nėra kam juos apgręžti,nukreipti,sekti pasakėles,siena kaip ir anksčiau taip ir dabar kiaura ir nesaugoma,Bilietaite kaip tu juos apgręši kada jau jie praėjo sieną 5-10 km.DAR VIENAS KVAILIŲ SPRENDIMAS,atseit kažką darom,siaubas kokie bukapročiai.REKLAMAI PARODYKIT BENT VIENĄ APGRĘŽTĄ,nebent jo užpakalį,kitoje kiauroje sienos vietoje ateis vėl ir vėl,ir papūsk į subinę.Tai vežkit tuos sulaikytus gražuolius pažeidėjus atgal prie sienos ir bandykit išsumt atgal,SPROGSIU IŠ JUOKO.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių