Quantcast

Viceministras: rusų pilotas yra Lietuvoje, jo prieglobsčio prašymas neregistruotas

  • Teksto dydis:

Rusijos oro pajėgų pilotas leitenantas Dmitrijus Mišovas yra Lietuvoje, jis kreipėsi į migracijos pareigūnus dėl prieglobsčio, bet jo prašymas neregistruotas.

„Minėtas pilietis, Rusijos Federacijos pilietis, yra Lietuvoje, jis vakar buvo kreipęsis į Migracijos departamento Vilniaus skyrių bandydamas registruoti prieglobsčio prašymą, bet jis nebuvo užregistruotas“, – penktadienį žurnalistams sakė vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

Anot jo, šiuo metu rusų piloto buvimo vieta institucijoms yra žinoma, viceministro teigimu, rusas į Lietuvą galėjo patekti iš Lenkijos arba Latvijos teritorijos.

„Pilietis pateko į Lietuvos teritoriją ne per mūsų saugomą išorinę Europos Sąjungos sieną, bet per vidinę Europos Sąjungos sieną“, – sakė jis.

Viceministras kalbėjo, kad Valstybės sienos apsaugos tarnyba duomenų apie šį asmenį neturi.

„Galimai pateko arba iš Lenkijos, arba Latvijos. Tokias turime dvi sienas“, – kalbėjo A. Abramavičius.

Pasak viceministro, su šiomis šalimis planuojama susisiekti. Jis taip pat pridūrė, kad Lietuvoje esantis Rusijos pilietis šiuo metu yra neteisėtas migrantas.

„Jis gali turėti Šengeno kitoj šaly išduotą vizą arba gali iš viso turėti Rusijos vidinį pasą. Įvairūs variantai yra galimi“, – sakė viceministras.

Anot jo, pirmiausia bus vertinamos grėsmės nacionaliniam saugumui. A. Abramavičius kalbėjo neatmetantis, kad šis įvykis gali būti provokacija.

„Gali būti jis susietas su Rusijos opozicinėmis organizacijomis, gali būti provokacija, ko mes irgi neatmetame, nes laikas pasirinktas labai tikslingai, artėjant NATO viršūnių konferencijai“, – sakė jis.

„Tam tikra prasme tokia diskreditavimo galimybė yra, nes kai pirma nesikreipiama į institucijas, o pirma einama į BBC tarnybą, išplatinami pranešimai, tai daug įvairiausių klausimų – nuo atviro opozicionieriaus iki atviro provokatoriaus“, – pridūrė viceministras.

Jis taip pat sakė, kad šiuo metu pavojaus viešajai rimčiai ar nacionaliniam saugumui nėra.

Valstybės saugumo departamentas anksčiau penktadienį BNS patvirtino turintis informacijos apie minimą asmenį ir situaciją, tačiau jos viešai neteikia.

BBC Rusijos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad Rusijos oro pajėgų pilotas, leitenantas D. Mišovas, gegužės pabaigoje pabėgo į Lietuvą, papasakojo apie okupantų nuostolius Ukrainoje.

Publikuotame interviu su D. Mišovu nurodoma, kad šis į vieną iš Baltijos šalių pabėgo gegužės 28 dieną ir publikacijos dieną kreipėsi į Lietuvos migracijos pareigūnus. Anot piloto, jis buvo sraigtasparnio įgulos vado padėjėjas, vėliau tapo karinio sraigtasparnio pilotu-operatoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadinasi

Vadinasi portretas
Arba jis turi būti suimtas už karo nusikaltimus ir iškeistas į ukrainietį, arba jis turi bendradarbiauti

Anonimas

Anonimas portretas
Nemeluokit labusiniai sukos. Dolbajobai nesuprato britu jumoro.

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Stai irodimas kaip dirba musu saugumas,pilna lietuva privaziavo visokio plauko nusikalteliai,o musu saugumas miega,nieko nezino,nemato,ir nemasto siena valkatom laisvas, liewtuvos jau skaitykit nebera,o kas toliau ponai ISMINCIAI,,,,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių