Quantcast

Viceministras neatmeta, kad nelegalius migrantus aptikusiems žurnalistams kažkas teikė informaciją

Vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas neatmeta, kad į šalies teritoriją patenkančius nelegalius migrantus pirmiau nei pasieniečiams aptikusiems ir apie tai pranešusiems žurnalistams ar nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovams kažkas šią informaciją galėjo perduoti tyčia.

„Čia, matyt, galime spėlioti. Aš manau, kad per tam tikrą laiko tarpą tiek mūsų žvalgybos tarnybos, tiek teisėsaugos tarnybos šitą klausimą išsiaiškins, bet prasidėjo tikrai labai įdomi tendencija, kad koordinates asmenų grupės, kuri yra kažkiek dešimčių ar šimtų metrų Lietuvos teritorijoje, pirmiausia sužino žurnalistai arba nevyriausybininkai, ir iš jų Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sužino tų asmenų buvimo vietą“,– LRT radijui antradienį teigė K. Lančinskas.

„Įdomus reiškinys, kuris, manau, reikalauja tolesnio tyrimo“,– pridūrė jis.

Paklaustas, ar daro prielaidą, kad NVO atstovams ar žurnalistams kažkas informaciją perduoda specialiai, viceministras tokios tikimybės neatmetė.

„Visko gali būti“,– atsakė K. Lančinskas.

ELTA primena, kad LRT žurnalistai antradienį paskelbė išsiaiškinę, jog pasienyje su Baltarusija į Lietuvą neteisėtai pateko migrantų grupė su vaikais. Būdamas pasienyje netoli Marcinkonių žurnalistas LRT radijui tvirtino, kad keliolika aptiktų migrantų teigia esą iš Afganistano ir dėl prasto ryšio negalintys susisiekti su pasieniečiais.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis ELTAI tuomet teigė, kad pareigūnai reaguoja į paskelbtą informaciją.

„Informacija turima ir šiuo metu imamasi priemonių, kad situacija būtų išsiaiškinta“, – naujienų agentūrai ELTA teigė jis.

Rugsėjo viduryje apie neteisėtų migrantų buvimo vietą pranešė ir portalo Delfi žurnalistė. Apie 5 afganistaniečių buvimo vietą, kurių Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) tuomet neleido išsiųsti iš Lietuvos, buvo pranešta tiesioginėje Delfi TV transliacijoje.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų. Lietuvos politikai dėl neteisėtų migrantų antplūdžio kaltina Baltarusijos režimą.

Kaip skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nuo rugpjūčio 2 d., kai pasieniečiams buvo suteikta teisė neįleisti iš Baltarusijos neteisėtai bandančių sieną kirsti užsieniečių, pareigūnai jau neįleido daugiau nei 4 tūkst. neteisėtų migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAAAAAAA

AAAAAAAA portretas
Tas Špakas parazitas gyvenantis iš mūsų pinigų kenkia valstybei,mažai gavo per kuprą per streiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių