Quantcast

V.Gailiaus atleidimo teisėtumą iš FNTT teismas nagrinės rugsėjį

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį atidėjo buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Vitalijaus Gailiaus skundo nagrinėjimą.

V.Gailius prašo panaikinti tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymą dėl jo atleidimo ir grąžinti į jį pareigas.Pirmasis teismo posėdis neįvyko. Teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė - Baltaduonė BNS sakė, kad V.Gailiaus advokatas Raimundas Jurka pranešė, kad tuo pat metu yra užsiėmęs kitoje byloje.

Esant tokiai situacijai teismas bylos nagrinėjimą atidėjo rugsėjo 27 dienai.Buvęs vidaus reikalų ministras R.Palaitis FNTT direktorių V.Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, motyvuodamas Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Dėl šio sprendimo, sulaukusio koalicijos partnerių konservatorių kritikos ir sukėlusio įtampas koalicijoje, vėliau buvo priverstas atsistatydinti ir pats R.Palaitis.

Šiuo metu FNTT vadovauja konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius.Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas balandį atmetė iš FNTT direktoriaus pareigų atleisto V.Gailiaus atskirąjį skundą, kuriuo jis prašė teismo sustabdyti konkursą į įstaigos vadovo pareigas pakeičiant jam nepalankų pirmos instancijos teismo sprendimą netaikyti reikalavimo užtikrinimo priemonių.

Vilniaus apygardos administracinis teismas uždaruose posėdžiuose taip pat nagrinėja buvusio FNTT direktoriaus pavaduotojo Vytauto Giržado skundą, kuriuo jis ginčija buvusio vidaus reikalų ministro įsakymą dėl ledimo dirbti su slapta informacija panaikinimo ir dėl pakartotinio patikrinimo poligrafu.V.Giržadui yra pateikti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.


Šiame straipsnyje: Vitalijus GailiusFNNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepataisomi vertelgos

Nepataisomi vertelgos portretas
Faktiškai SNORO dokumentinė medžiaga bus neaktuali. V.Gailiaus tarnyba galėjo pasitarnauti visuomenės labui, nustatant finansinius nusikaltimus. Nereikėjo nedalomojo turto versti akcijomis. 100 vertelgų darbo biržoje, daugybė politinių nusikaltėlių baigia susikrauti valstybinį kapitalą. Gašlybės ir suktybės minta darbo žmonių krauju.

užsikniskit jeigu nepatinka

užsikniskit jeigu nepatinka portretas
tai gerai, kad nenukėlė posėdžių į kitus metus. Pagal komandą viskas galima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių