Quantcast

A. Veryga: švelninant karantiną galima pasinaudoti kitų šalių patirtimi

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad kol kas karantino sąlygų švelninimo negalima svarstyti, nes šalyje fiksuojamas koronaviruso atvejų augimas. Visgi ministras akcentuoja, kad, apsisprendus draudimus švelninti, būtų galima remtis kitų šalių gerąja patirtimi, taikyti temperatūros matavimą, prievolę dėvėti nosies ir burnos apdangalą, vienkartines pirštines ir kitas panašias priemones.

„Kol kas apie konkrečių (karantino. – ELTA) apribojimų sumažinimą negalime kalbėti todėl, kad turime augimą, bet mes turime ruoštis, kaip išeidinėsime iš šios karantino situacijos. Turime pradėti galvoti, kokiomis aplinkybėmis gyventojai galėtų būti plačiau išleidžiami, atgaivinant tam tikras pardavimo vietas, galbūt viešojo maitinimo įstaigas, nustatant tam tikras sąlygas“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Net jeigu ir būtų apsispręsta tokias priemones taikyti, tai tikrai bus pasverti sprendimai ir bus imamasi tik tokių, kurie rizikos nedidintų“, – pridūrė jis.

Visgi sveikatos apsaugos ministras svarstė, kad, apsisprendus švelninti karantino sąlygas, būtų galima remtis kitų šalių patirtimi ir taikyti temperatūros matavimą, prievolę dėvėti nosies ir burnos apdangalą, vienkartines pirštines ir t. t.

„Galima taikyti tas pačias priemones, kurias kai kurios šalys bandė taikyti ir taikė, pavyzdžiui, temperatūros matavimas kiekvienam atėjusiam į tam tikrą įstaigą, prievolė turėti nosies ir burnos apsaugos priemonę, prievolė dėvėti pirštines, dezinfekuoti rankas, registruoti tam tikrą mobilią aplikaciją, kad būtų galima atsekti kontaktus, jeigu įvyktų vis tik kažkoks užkrėtimas“, – galimas priemones vardino ministras.

„Yra labai daug priemonių, kurias, aš neabejoju, mes sudėliosime kartu su ekspertais į vieną visumą, apibendrinsime ir tada apsispręsime, ką galima ir ko negalima daryti“, – paaiškino jis.

A. Verygos teigimu, švelninti karantino priemones bus galima tik tada, jei viruso plitimas netaps didesniu, nei yra dabar.

„Tai bus galima daryti tomis aplinkybėmis, jeigu viruso plitimas netaps didesniu, nei yra dabar“, – patikino sveikatos apsaugos ministras.


Šiame straipsnyje: Aurelijus VerygakarantinaskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tonis

tonis portretas
jokių švelninimų,jei nenorit Italijos likimo.

Atsakykit

Atsakykit portretas
Susirgus Palangos sanatorijoje pacijantui korono virisui be izoliacijos ir nepatikrinti ligoniai perkelti į Palangos rebilitacijos ligonine.Esami ligoniniai yra priversti be laiko bėkti į namus Baisu kokia netvarka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių