Quantcast

A. Veryga: stebuklų iš prezidento suburtos ekspertų tarybos nereikėtų tikėtis

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigiamai vertina prezidento Gitano Nausėdos sprendimą suburti ekspertų tarybą, padėsiančią valdyti koronaviruso (COVID-19) krizę, tačiau sako, kad stebuklų iš jos tikėtis nereikėtų.

„O dėl mokslininkų pasirinkimo visada gerai, kad jie susirenka, diskutuoja. Nors vėlgi noriu tiktai pasakyti, kad to sureikšminti ir pervertinti nereikėtų, nes tokios valstybės kaip Vokietija ir Prancūzija, kurios turi didžiulius institutus (...) nieko geresnio ir nesugalvojo“, – LRT radijui penktadienį sakė ministras.

Jis teigė, kad kol nėra sukurta vakcina, karantinas ir judėjimo apribojimai yra iš esmės vienintelės priemonės, kurių galima imtis siekiant suvaldyti krizę.

„Kažkokių stebuklų mokslininkai matyt nesugalvos, ligoninėse gydytojų nepadaugins, lovų galima pastatyti, bet medikų nuo to nepadaugės, tai tikrai kažkokių stebuklingų sprendimų tikėtis neverta“, – sakė A. Veryga.

Jis taip pat teigė nežinantis, kiek besibaigiančios kadencijos Vyriausybė galės atsižvelgti į prezidento suburtos tarybos siūlymus.

„Vyriausybė turi savo mechanizmą ir mums veltis į papildomus dar keletą mechanizmų, tai yra ir laikas, ir mes negalime į begalybę mechanizmų jungtis, nes tam reikia žmones atitraukti nuo darbo ir sėdėti, posėdžiauti, diskutuoti, mes nelabai turime kada“, – sakė ministras.

A. Veryga pažymėjo, kad šis naujas darinys jokių oficialių įgaliojimų neturės ir sakė iki šiol nežinantis kaip tiksliai jis veiks.

Jei bus kažkokių racionalių siūlymų išsakyta, be abejo, kiekvienas protingas žmogus įsiklausys.

„Nežinau, iš tikrųjų nenoriu už akių užbėginėti kam nors, bet kaip ir sakiau, patys su mokslininkais bendraujam (...) jei bus kažkokių racionalių siūlymų išsakyta, be abejo, kiekvienas protingas žmogus įsiklausys“, – pridūrė sveikatos apsaugos ministras.

Kalbėdamas apie šią iniciatyvą jis taip pat pabrėžė, kad vienijantis prezidento vaidmuo gali būti labai svarbus, nes „naujoji valdančioji dauguma iš mūsų nelabai nori ką nors girdėti“.

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta ketvirtadienį pranešė, kad prie Prezidentūros bus steigiama sveikatos ekspertų patariamoji taryba, ją turėtų sudaryti apie 30 mokslininkų.

Pastaruoju metu Lietuvoje ir daugelyje kitų šalių fiksuojamas spartus koronaviruso atvejų skaičiaus augimas, dėl to šalys įveda įvairius socialinio gyvenimo ribojimus.

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtintas dar vienas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – 950, taip pat mirė šeši žmonės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klounada

Klounada portretas
Pakankamai prisiklausėme profesorių-pranašų paistalionių, kurios tebuvo skirtos asmeniniam interesui patekti arčiau lovio. Reikia dirbti ir veikti operatyviai ir konkrečiai, seniai turėjo būti suburtas covid veiksmų komitetas , patvirtintas veiksmų planas pasiruošimui rudens karantinui ir pan. Dabar viskas pavėluota , prisiminė numirėliai persti, Šimonytė dar tik ruošiasi susipažinti su situacija, juokinga ir graudu.

Taigi

Taigi portretas
Dviveidis prezidentas matyt išsigando naujos komandos galimybiu, kurie tik skaldyt, kritikuot ir dar apgaudinėti tesugeba - kiek rinkimuose perskaičiavimu, ten kur konc laimėjo...

Sigitas

Sigitas portretas
Labai teisingai ir taikliai A. Veryga pastebėjo dėl Daukanto a. pastato šeimininko tokio neduodančio veiksmų viražo t.y. "suburti ekspertų tarybą, padėsiančią valdyti koronaviruso (COVID-19) krizę". Tai gal pagaliau nustokime kurti logikos neturinčias tas komisijas ir taškyti į kairę ir į dešinę valstybines lėšas. Kas svarbiausia LR Vyriausybė turi savo suvaldant-pristabdant covid 19 plėtimo mechanizmą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių