Quantcast

A. Veryga ramina tėvus: niekas sergančių vaikų neatims ir į ligonines neišveš

  • Teksto dydis:

Vakar Lietuvoje prasidėję nauji mokslo metai dėl plintančio koronaviruso verčia tėvus nerimauti, kokie jie bus ir kokių nesklandumų galima sulaukti. 

Dėl tvyrančios nežinios socialiniuose tinkluose plinta sąmokslo teorijos, neva blogai mokyklose pasijutę ar sukarščiavę vaikai be tėvų žinios bus išvežti į gydymo įstaigas ir tėvams teks turėti reikalų su vaikų teisių priežiūros specialistais.

Į tokią socialiniuose tinkluose sklindančią informaciją sureagavo sveikatos ministras Aurelijus Veryga. Jis skuba nuraminti tėvus, kad tai piktybiškai skleidžiama melaginga informacija ir tarnybos jokių veiksmų be tėvų žinios nesiims.

„Noriu nuraminti tėvelius ir vaikučius. Nėra jokio pagrindo nerimauti ir tikėti piktybiškai skleidžiama melaginga informacija!

Jei nutiktų taip, kad vaikai pasijus blogai ugdymo įstaigose, pavyzdžiui, pajus simptomus, panašius į peršalimo, koronaviruso (COVID-19), prastai jausis, užtikrinu, kad niekas jų neatims iš tėvų, neišveš į ligonines ir nepradės jokio gydymo be tėvų žinios!

Tai yra dar viena melaginga informacija, kuri dirbtinai skleidžiama per socialinius tinklus, siekiant įbauginti tėvelius ir vaikučius“, – tėvus nuramino ministras.

Nes taip elgtis yra mažų mažiausiai neatsakinga, neetiška, nekorektiška ir ne pilietiška.

A. Veryga piktinasi tokiu neatsakingu žmonių elgesiu,  pasak ministro, tai – neetiška, nekorektiška ir ne pilietiška.

„Nežinau, kas tokią nesąmonę sugalvojo ir paleido šią fake news, bet tie, kas taip padarė, panašu, kad šiaip turi sunkumų gyvenime. Kodėl? Nes taip elgtis yra mažų mažiausiai neatsakinga, neetiška, nekorektiška ir ne pilietiška“, – piktinasi A. Veryga.

Ministras paaiškino, kaip iš tiesų būtų elgiamasi, jei vaikas mokykloje pajustų koronavirusui būdingus simptomus. Anot A. Verygos, atsakingi darbuotojai nedelsiant turi paskambinti tėveliams ir informuoti, kad kuo greičiau pasiimtų savo atžalą.

„Paaiškinu. Jei vaikas ugdymo įstaigoje pasijustų prastai ir pajustų simptomus, panašius į koronaviruso, peršalimo ar kt., atsakingi darbuotojai nedelsiant turi paskambinti tėveliams ir informuoti, kad kuo greičiau pasiimtų savo atžalą. O vaikas, kol laukiama atvykstant tėvelių, turėtų palaukti atskiroje patalpoje, kabinete, salėje ar kitoje vietoje, kur nebūtų kitų žmonių, siekiant išvengti galimo viruso plitimo. Na, o su tėvelių laukiančiu vaiku turėtų būti ugdymo įstaigos darbuotojas, kad nepalikti jo visiškai vieno nežinioje tokioje situacijoje.

Apgailestauju, kad atsiranda tokių žmonių, kurie kuria tokias sąmokslo teorijas, manipuliuodami mūsų mažiausiais visuomenės nariais. Ir atsiprašau tėvelių, ir vaikučių, kad jiems tenka tai patirti dėl kitų piktybiškumo!“ – feisbuke rašo A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOTAIKŲ KAITA

NUOTAIKŲ KAITA portretas
Ir emocinis nestabilumas tai jau rimtų problemų pranašai.Rugsėjo 2 ministeris ramina tėvus,o sekančą dieną jau pats viešai skleidžia nerimą,paniką ir psichozę.Na negalima taip,juk nesi,tamsta,astrologas,kad sveikatos sistemą ir žmonių gyvenimą reguliuotumei pagal žvaidždes.O jei kitaip neišeina-keisk profesiją.

Pilietis

Pilietis portretas
SAM vadovo A. Verygos 2020.08.17 d. sprendime yra labai aiškus punktas Nr 1.8.3 kuris sako: "mokinys, kuriam ugdymo proceso metu pasireiškia karščiavimas (37,3 C ir daugiau) ar kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų,kitų užkrečiamų ligų po\ymiai (pvz. sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir panašiai), nedelsiant turi būti izoliuojamas, apie tai informuojami jo tėvai (globėjai, rūpintojai) ir konsultuojamasi karštąja Koronoviruso linija tel. 1808 dėl tolimesnių veiksmų" Nėra nei žodžio apie tai, kad tėvai turi skubiai atsiimti vaiką - jiems tik pranešama ir toliau kosultuojamasi, bet jau ne su tėvais, dėl tolimesnių veiksmų. Puikiai visi prisimena kaip šakalų gaują puolė iš šeimų atiminėti vaikus po šakališko įstatymo priėmimo. Kas gali garantuoti, kad ir šį kartą "protingieji profesionalai" verygos ir kukuraičiai nepasielgs lygiai taip pat ??? O tikėti A. Verygos garsiai ir viešai sakomais žodžiais, tai tas pats kaip tikėti pernykščiu sniegu :)

N

N portretas
Niekas tau plikiau neduos ant vaiku bandimus daryt
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių