Quantcast

A. Veryga piktinasi: tokie „tyrimai“ trukdo ministerijai dirbti

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad dėl nuolatos plūstančių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT), Seimo narių bei įvairių kitų institucijų atstovų paklausimų bei kreipimųsi ministeriją palieka jo komandos darbuotojai. Ministras teigia, kad toks įvairių institucijų elgesys trukdo ministerijai dirbti.

„Aš tiesiog noriu paminėti kiek sulaukiame įvairiausių tyrimų. Tik iš STT 6 tyrimai yra, FNTT taip pat 6 kreipimaisi, 73 Lietuvos Respublikos Seimo narių paklausimai visais įmanomais klausimais, susijusiais su COVID-19 teismų ir Prokuratūros tyrimais, dalis susiję su jau buvusio parlamentaro N. Puteikio skundu dėl 46 operacijų vadovo sprendimų teisėtumo ir t.t.“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

Ministras taip pat akcentavo, kad daug kritikos ir patarimų jo vadovaujama ministerija sulaukia ir iš Viešųjų pirkimų tarybos.

Ministras teigia, kad SAM pateikiamuose kreipimuose paprastai būna po kelis lapus detalių klausimų, į kuriuos atsakymus pildo ministerijos tarnautojai, turintys ir svarbesnių darbų, susijusių su COVID-19 pandemijos suvaldymu.

Noriu vis tik apeliuoti į sveiką protą ir paprašyti tikros pagalbos, o ne tokios pagalbos, kuri iš esmės trukdo valstybės tarnautojams dirbti savo pagrindinį darbą.

„Tiems, kurie tikisi gero situacijos valdymo, tik noriu informuoti, kad visas šitas užklausas ir paklausas pildo žmonės, kurie šiandien turi koordinuoti laboratorijas, turi rengti tvarkas dėl gydymo įstaigų tinkamos veiklos. Tai yra tie patys valstybės tarnautojai, teisininkai, kurie rengia operacijų vadovo sprendimus“, – sakė ministras.

„Tai tikrai noriu „padėkoti“ visiems už tokią sutelktą pagalbą“, – ironizuodamas pridūrė jis.

A . Veryga teigia, kad pavasarį dėl įvairių institucijų tyrimų jo komandą paliko už gydymo įstaigų koordinavimą atsakingas asmuo, taip pat ministeriją palieka ir kiti darbuotojai.

„Dėl tokių „tyrimų“ netekome kritinio žmogaus, kuris išėjo iš ministerijos, kuris šiandien būtų labai reikalingas įstaigų veiklai koordinuoti. Tai yra vienas iš mano komandos narių. Dėl patiriamos įtampos iš tikrųjų krenta ir kiti komandos nariai“, – akcentavo A. Veryga.

„Tai su tokiu sarkastišku apdėkojimu noriu vis tik apeliuoti į sveiką protą ir paprašyti tikros pagalbos, o ne tokios pagalbos, kuri iš esmės trukdo valstybės tarnautojams dirbti savo pagrindinį darbą“, – pridūrė jis.

Ministerijos darbui trukdo ir portalų tyrimų skyriai

Spaudos konferencijos metu žurnalistams A. Verygos pasiteiravus, kodėl ministras dar spalio mėnesį teigė, kad SAM nedalyvavo nuotolinių mokymų medikams pirkime, nors portalo LRT tyrimų skyrius išsiaiškino, jog pirkimo laimėtoją išrinko pati ministerija. Ministras į šį klausimą atsakė, kad ministerijos darbui taip pat trukdo ir minėtieji tyrimų skyriai.

„Galiu „padėkoti“ ir tyrimų skyriams, kurie aktyviai mus tiria. Aš nelabai suprantu, kokia yra prasmė šitų tyrimų. Tikrai turėtumėte suprasti, kad aš kaip ministras visų šitų procesų nematau, neseku, negaliu sekti. Ir tikrai, kai vyksta labai daug įvairiausių procesų, negaliu žinoti kiekvieno žingsnio ir nelabai suprantu, koks yra tikslas dabar kiekvieną žingsnelį iki smulkmenų analizuoti“, – sakė ministras.

Galiu „padėkoti“ ir tyrimų skyriams, kurie aktyviai mus tiria. Aš nelabai suprantu, kokia yra prasmė šitų tyrimų.

„Mokymai buvo nupirkti, žmonės apmokyti. Tai nebuvo tik mokymai, tai buvo ir įrangos tam tikros nuotolinės įsigijimas ir kiti dalykai, kurie ne tik susiję su kažkokiu turinio parengimu, tai buvo ir greitis didžiulis reikalingas, ir didelis skaičius žmonių turėjo būti apmokytas“, – pridūrė jis.

A. Veryga teigė nesuprantantis, ką tokiais tyrimais yra siekiama pasiekti, ir akcentavo, kad tokie veiksmai demotyvuoja tiek ministerijos darbuotojus, tiek ir kitus valstybės tarnautojus.

„Galiu jums garantuoti, kad labai daug ministerijos darbuotojų ir kitų valstybės tarnautojų šitie tyrimai demotyvavo, žmonės dabar bijo priimti sprendimus ir stengiasi maksimalias procedūras taikyti. Kas iš to išeis, pamatysime, bet tai tikrai nepadės valdyti šios situacijos“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Konservai su liberalais nežino ką bedaryti viskas buvo prieš rinkimus tiktai šmeištas jie daugiau nieko nesugeba.

.....

..... portretas
Aš manau tai prieš rinkiminio šou " paklausimai " . Puteikis su Krivicku , mano kaip rinkėjo akyse , krito taip , kad niekada daugiau už juos nebalsuosiu . Džiugu , matyt ne tik mano , liko už seimo sienų ir Puteikis ir Krivickas , ir Puteikienė . Prasivėdinkite , ponai .

Ką gi

Ką gi portretas
blogiausia, kad kiekvienas, turintis teisę pateikti paklausimą, stengiasi "pasižymėti", kaip pagal Šveiką, nors ir kvailai klausdamas. Visa tai panašu kyla iš "protingos" dabartinės opozicijos....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių