Quantcast

A. Veryga: neatmesčiau galimybės, kad gali būti paskelbtas nacionalinis karantinas

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako neatmetantis galimybės, kad karantinas gali būti paskelbtas visos šalies mastu.

„Neatmesčiau tokios galimybės, kad gali būti paskelbtas nacionalinis karantinas, nes vis mažesnis ir mažesnis skaičius savivaldybių yra geltonoje arba žalioje zonoje. Bet dėl to turėtų apsispręsti Vyriausybė, už ją negalėčiau pasakyti“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė Aurelijus Veryga.

Lietuvoje sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų per paskutines 14 dienų penktadienį siekia 226,5.

Ministras pažymėjo, kad epidemiologinė šalies situacija negerėja ir „neabejotinai Lietuva bus raudonų šalių sąraše pagal savo viruso plitimo rodiklius“.

A. Veryga anksčiau teigė nematantis būtinybės skelbti visuotinį karantiną.

Šiuo metu karantinas paskelbtas 21-oje savivaldybėje, tarp jų – ir Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje. Iš viso šalyje yra 60 savivaldybių.

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės karantinas buvo paskelbtas kovo viduryje ir galiojo iki birželio vidurio.

Gali būti siūlomos papildomos priemonės žmonių susibūrimo vietose

A. Veryga sako neatmetąs galimybės, kad, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą,  gali būti siūlomos papildomos priemonės žmonių susibūrimo vietose.

„Antradienį susirinkę (COVID-19 sukeltos situacijos valdymo – ELTA) komitete žiūrėsime, vertinsime duomenis. Apie konkrečias priemones šiandien dar negalėčiau pasakyti, nes dalis pritaikytų priemonių yra visiškai neseniai įsigaliojusios, bet neatmesčiau tokios galimybės, kad bus siūlomos papildomos“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Jei jos ir bus, matyt, kad bus labiausiai susijusios su vietomis, kur žmonės susiburia ir kurios gal gyvenimui nėra būtinos“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu  portretas
bl.. , ne veltui skvernas padovanojo pistoleta, nusisaut ...

Wixc

Wixc portretas
Senai reikėjo uždaryti visas sienas ir nebeleisti lakstyti ir ligas platinti. Kur protas valdžios?

Audrius

Audrius portretas
Iš gerb Veryga traukiat tokius skaičius nu meluojant žmonėms kas serga gripas vėžys visa gyvenima vieni gimsta kiti miršta ))))Tada mokėkite pinigus ne 257 er o 600er tada ne dirbsime ir bus karantinas kaip pavasarį kaip žmonėms gyventi sau tai pasikėlė t algas ????Žiauru tas dirbtinis koronas žiauru lauke kaukės gryname ore?????
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių