Quantcast

A. Veryga: karantino nutraukimo kriterijų kol kas nėra patvirtinta

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad konkrečių karantino nutraukimo kriterijų Vyriausybė nėra patvirtinusi. Anot jo, svarbiausia, kad sveikatos sistema grįžtų į normalų režimą bei kad COVID-19 atvejų skaičius šalyje nustotų augti.

„Karantino nutraukimo konkrečių kriterijų kol kas nėra patvirtinta. Matyt, po trijų savaičių bus bendrai vertinama situacija. Aš galiu pasakyti, į ką būtų orientuojamasi. Pirmiausia, turi sustoti atvejų skaičiaus augimas (...). Situacija turi pagerėti tiek, kad mums nereikėtų sveikatos sistemos perorientuoti į pagalbą COVID-19 pacientams. Aš galiu priminti pirminį lovų skaičių, kurios turėjo būti skiriamos COVID-19 pacientams – 400 lovų, nuo kurių užimtumą skaičiavom 70 proc. Tai kuomet sveikatos sistema grįš į normalų režimą ir atvejų augimas sustos, tuomet bus galima kalbėti apie karantino priemonių švelninimą. Žinoma, tarsimės su ekspertais“, – po Vyriausybės posėdžio teigė ministras A. Veryga.

Vyriausybė šalyje nuo šeštadienio įveda visuotinį karantiną. Karantino režimas šalyje tęsis iki lapkričio 29 dienos 24 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gggg

Gggg portretas
Greišiau ta pliki vyt

Rrr

Rrr portretas
Aferiuga nėra tos koronos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių