Quantcast

A. Veryga: hipertenzijai skirtų vaistų skyrimo tvarkos įsigaliojimas – po mėnesio

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad hipertenzijai skirtų vaistų išdavimo tvarka įsigalios lapkričio 1-ąją.

Ši tvarka turėjo įsigalioti ketvirtadienį, tačiau sulaukus kritikos iš medikų ir pacientų bendruomenės ministras tvarkos įsigaliojimą atidėjo.

„Toks sprendimas priimtas įvertinus tai, kad medikų ekspertų bendruomenė neranda bendro sutarimo, kokia turėtų būti naujoji tvarka“, – feisbuke trečiadienį rašė ministras.

„Būtent todėl skirta papildomai laiko nesutarimams išspręsti ir suderinti pozicijas. Na, o jei jo nebus rasta, šios tvarkos įsigaliojimas bus atidėtas iki kitų metų ar net ir ilgesniam laikui“, – pridūrė jis.

Medikų ir pacientų atstovai kritikavo ministeriją, kad ekspertinės grupės paruošta tvarka buvo pakeista, o pakeitimai, anot jų, numatė ydingą tvarką, kad skirdamas kompensuojamus vaistus arterinei hipertenzijai gydyti, gydytojas turi rinktis ne tą vaistą, kuris labiausiai tinkamas konkrečiam žmogui, bet tą vaistą, kuris yra pigiausias tuo metu nurodytas.

Medikai teigė norintys dėl vaistų skyrimo tvarkos diskutuoti iš naujo.

Sveikatos apsaugos ministerijos ir medikų duomenimis, hipertenzija serga kas ketvirtas Lietuvos gyventojas – apie 730 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spec.

Spec. portretas
Gerkite arbatas stipres mėlysos,pipurmetes,mėtos ,jos ramina ir mažiną kraujo spaudimą. Medus ,žiedadulkės ramina ,kas ramina tas ir spaudimą mažina. Nesuprantu ,man 69 jokių vaistų nereikia,Valgau du kartus dienoje ir kaip Jaunystėje. Galiu ir mėsa valgyti ir viską,tačiau su saiku ,taip valgiau ir Valgau nuo seniai. Jeigu kas gyvena kad valgytų o ne kad gyventų, tada nebūsite sveiki. Daugiau nėra ką ir rašyti.Ligų temos issemtos,durnas tik galėjo nesuprasti.Kiekvieną dieną procesorius Unikauskas pasakoja ,kad Lietuvoje žmonės būtų sveiki ,suprastų žmogaus anatomiją, suprastų apie mitybą, ligas ir dar nežino, kaip reikia gydytis ,maitintis, ilsėtis.

Med.

Med. portretas
Ne vaistų reikia hipertencikam o mažiau ėsti reikia ,nevalgyti kiaulienos, aštraus maisto ,gerti rūkyti ir nereikės vaistų. Gulti nakčiai reikia vėliausiai 23:00vsl.Susireguliuokite gyvenimą ir būsite sveiki.

Jadvyga

Jadvyga portretas
Dabar jau vaistinese nera pirkti vaistu nuo hipertenzijos.Tai ka mums daryt...?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių