Quantcast

A. Veryga dėl sprogusio „Baltijos šalių burbulo“: gaila, kad taip atsitiko

Latvijos premjerui trečiadienį pareiškus, kad vadinamasis „Baltijos šalių kelionių burbulas“ nuo kito penktadienio gali nustoti egzistuoti, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad šį sprendimą reikia gerbti, tačiau, sprendžiant panašius klausimus, anot jo, norėtųsi bendresnių sprendimų.

„Gaila, kad taip atsitiko. Tikrai gražus bendradarbiavimo pavyzdys buvo Baltijos šalys , bet situacijos yra skirtingos. Lietuvoje ir Estijoje tų atvejų yra daugiau, Latvija išsiskiria mažesniu atvejų skaičiumi. Tai jų valstybės apsisprendimas, jį (...) mes privalome gerbti“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė A. Veryga.

„Aišku, norėtųsi, kad tie sprendimai būtų bendresni. Apie tai kalba ir Europos Komisija, kad (reikia. – ELTA) ieškoti tokių bendrų sprendinių, kad nebūtų izoliuotų šalių sprendimo, kaip atsitiko su Vengrija, kuri praktiškai nuo visų užsidarė. Tada (atsiranda. – ELTA) ir judėjimo, ir pravažiavimo per šalį problemų“, – pridūrė ministras.

Gaila, kad taip atsitiko. Tikrai gražus bendradarbiavimo pavyzdys buvo Baltijos šalys , bet situacijos yra skirtingos. 

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius trečiadienį per Vyriausybės posėdį informavo ministrus, kad per pastarąsias 14 dienų Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų tenka 16,28 užsikrėtimų COVID–19, o Estijoje – 14,72.

Latvija, Lietuva ir Estija gegužę panaikino savo kelionių apribojimus ir taip sudarė sąlygas laisvai judėti viena kitos piliečiams, sukurdamos vadinamąjį „Baltijos šalių burbulą“.

Trijų Baltijos šalių gyventojai ir piliečiai galėjo keliauti „Baltijos šalių burbule“ be didelių suvaržymų, viena kitos piliečiams nebuvo taikoma saviizoliacija, jei per pastarąsias 14 dienų jie nebuvo išvykę už Baltijos šalių ribų ir jei jie nejautė jokių infekcijos simptomų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Parekaukit ,sankcijom gasdinkit

Parekaukit ,sankcijom gasdinkit portretas
Man atrodo ateityje liksite vieni,nes nei viena salis nenori tokiu durniu,kaip Lietuva.Ir ta korone,tai saliu susitarimas,nes nei viena salis nenori islaikyt ubagu.Gyvenkit savo salyje.

Anonimas

Anonimas portretas
Naujadaras, dabar jau visi sedesim burbuluose. Teisingai latviai padare. Lietuviai daugiausiai besislaistanti po pasauli tauta, Virusas buvo ir bus , sirgo ir sirgs zmones, bet nereikia priimineti kvailu sprendimu. Dirbkit galvomis o be subinemis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių