Quantcast

A. Veryga apie apsaugos priemones medikams: duodama tam, kam iš tikrųjų reikia

Su koronavirusu užsikrėtusiais pacientais dirbantiems medikams apsaugos priemonių netrūksta, tikina sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, tačiau išdalinti visiems gydytojams jų neplanuojama.

„Įstaigos, kurios dirba realiai su užkrėstais pacientais, tos pagrindinės ligoninės, greitosios pagalbos medikai, tas priemones turi, jas reguliariai gauna iš rezervo, jei jos pasibaigia“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė A. Veryga.

„Mes negalime paimti rezervo ir išdalinti, nes buvo klausta apie poreikius, poreikiai įvardinti nerealistiniai, tokių kiekių rinkoje neįmanoma gauti, kaip žmonės nori turėti po tūkstantį komplektų pasidėti „o kas būtų, jei būtų“, – kalbėjo ministras.

A. Veryga taip pat teigė, kad priemonių įsigijimą riboja ne finansinės galimybės, o pasiūla rinkoje.

„Aš irgi norėčiau turėti viską ir priemonių, ir galbūt darbuotojus visus aprengt, bet jų (priemonių – BNS) realiai nėra rinkoje, todėl duodama tam, kas iš tikrųjų dirba su pacientais, kas veža, kas tikrina, tiems šiandien priemonių netrūksta. Jie jas turi, reguliariai gauna iš rezervo“, – kalbėjo A. Veryga.

„Ir toliau mes jų ieškome rinkoje ir perkam, kiek tik rasim, tiek nupirksim, aiškiai pasakyta, kad šitoj vietoj nėra finansinių limitų“, – tvirtino ministras.

Mes visi dabar tiesiogiai kontaktuosim, nes nežinom, ar yra tas pacientas, kurį priimame, užsikrėtęs koronavirusu, ar ne. Vadinasi, nuo pirmadienio visi turim turėti tinkamas apsaugos priemones ir su jomis dirbti.

Koronaviruso infekcijai pradėjus plisti visuomenėje, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius paragino apsaugos priemones nuo COVID-19 suteikti visiems medikams.

„Mes visi dabar tiesiogiai kontaktuosim, nes nežinom, ar yra tas pacientas, kurį priimame, užsikrėtęs koronavirusu, ar ne. Vadinasi, nuo pirmadienio visi turim turėti tinkamas apsaugos priemones ir su jomis dirbti: respiratorius, pirštines, kombinezonus, veido apsaugą ir taip toliau“, – BNS šeštadienį sakė V. Kasiulevičius.

Lietuvoje pirmadienį iš viso jau patvirtinta 17 koronaviruso COVID-19 atvejų, visi jie – įvežtiniai.

Pirmoji pacientė, kuriai buvo diagnozuota infekcija, jau pasveikusi ir išleista iš ligoninės į namus.

Iki pirmadienio ryto Lietuvoje iš viso atlikta daugiau kai 600 tyrimų dėl šio viruso.

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą nuo pirmadienio Lietuvoje įvestas karantinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavasaris

Pavasaris portretas
Dabar jau yra beveik visi viruso nešiotojai ,todėl visiems medikams yra būtinos apsaugos priemonės.Bus baisinga bėda kai nebebus sveikų medikų Veryga - tai skystimas šioje situacijoje ,nei medikai apsaugoti,nei sugrįžę valkatos iš kitų šalių,/ar dirbantys fermose ar gydytojai yra vienodo lygio/nebuvo izoliuoti prievarta. Saugokite medikus padėkite jiems ir prašykite dievo palaimos jiems

Ai viskas aišku

Ai viskas aišku portretas
reikia Seimo nariams ir jų giminėms.

idomu kur viskas dingo

idomu kur viskas dingo portretas
keli atvejai ligos ,o jau truksta priemoniu ,manau sazines zmonems truksta labiau ,nei priemoniu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių