Quantcast

Verta pasididžiavimo: prie parduotuvės – širdį veriantis jaunuolių poelgis

„Smagu, kad tokių jaunuolių esama – ne vien tik tie, kurie eidami šiukšlina, degina, paišo ant sienų...“ – neslėpdamas nuostabos sakė Marius. Prie parduotuvės pamatytas paauglių poelgis vyrą sujaudino iki širdies gelmių.

„Kai pasiėmiau iš serviso savo automobilį, man parašė žmona, kad netrukus baigs darbą, ir paprašė jos palaukti. Nuo ryto dar buvau nieko nevalgęs, todėl nusprendžiau nuvažiuoti užsisakyti picą prie „Norfos“. Laukdamas automobilyje pamačiau, kad prie parduotuvės prašyti išmaldos atėjo senyva moteris. Atrodė tvarkingai apsirengusi, veidas nebuvo mėlynas, kaip tų, kurie vartoja svaigalus. Iškart pagalvojau, kad močiutei tikriausiai nepakanka pensijos, gal reikia susimokėti mokesčius, todėl nuėjau paaukoti...“ – atviravo pašnekovas.

Tačiau tai, ką jis pamatė sugrįžęs į automobilį, jauną vyrą sujaudino iki širdies gelmių. Pirmadienio popietę dviračiais prie minėtos parduotuvės Šilutėje atvažiavo du paaugliai, kuriems, Mariaus spėjimu, galėtų būti apie 14-15 metų. Pastatę savo dvirates transporto priemones jaunuoliai žvilgtelėjo į senyvą moterį. Iš pradžių, neslėpė vyras, jam toptelėjo mintis, kad paaugliai tuoj čiups iš elgetaujančios moters viską, ką ji turi rankose, ir paspruks, bet nutiko kiek kitaip.

Iš šalies atrodė, kad vienas paauglys paskatino kitą – galbūt drąsesnį, prieiti prie senyvos moters. Jis iš savo piniginės išsitraukė pinigų ir įdėjo jai į delną.

„Žiūriu, jie dviese, stovėdami prie parduotuvės durų, kalbasi. Iš šalies atrodė, kad vienas paauglys paskatino kitą – galbūt drąsesnį, prieiti prie senyvos moters. Jis iš savo piniginės išsitraukė pinigų ir įdėjo jai į delną“, – pasakojo Marius.

Pamatytą vaizdą pašnekovas spėjo ir nufilmuoti. Tai, kad pinigus aukotų tokie jauni, neabejotinai dar patys nedirbantys ir pinigų iš tėvų ar senelių savoms išlaidoms gaunantys, žmonės, prisipažįsta vyras, jam teko matyti pirmą kartą. „Anksčiau matydavau, kad eidamos mamos duoda centų mažesniems vaikams, kad jie nueitų ir įdėtų išmaldos prašantiems žmonėms. Tačiau, kad paaugliai, atvažiavę į parduotuvę kažko nusipirkti, – ne“, – šyptelėjo pašnekovas.

Jis svarstė, kad tikriausiai šiuos jaunuolius tėvai auklėja mokydami gerbti vyresnį žmogų ir padėti tiems, kuriems sunku. „Smagu, kad tokių jaunuolių esama – ne vien tik tie, kurie eidami šiukšlina, degina, paišo ant sienų... Gal mama jiems davė penkis eurus, o jie, nesvarbu kiek, bet paaukojo – nepalikdami žmogaus bėdoje. Šilutėje yra gal dar du elgetaujantys žmonės, bet iš jų veidų jau matyti – jei per valandą nesurinks ant vyno butelio, tai numirs... O kai priėjau prie šitos močiutės, nuo jos nesklido alkoholio tvaikas, ji sėdėjo ant šaltų laiptų, nuleidusi akis. Gal neužtenka maistui, kas žino...“ – jautriai kalbėjo šilutiškis.

Pasak Mariaus, prie parduotuvės šią moterį jis mato pirmą kartą, bet neabejoja – Lietuvoje nepriteklių kenčiančių senolių yra ne vienas. Tačiau ne visi išdrįsta prašyti išmaldos ir dėl to badauja.

„Maždaug per 20 minučių, kol lūkuriavau automobilyje, bent dešimt žmonių jai paaukojo... Šilutėje gyvena geri žmonės!“ – džiaugėsi jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvika

Liudvika  portretas
Tikrai šaunuoliai jie auklėjami gerų tėvų. O ką mūms bruka lbgt užjaučiantys seimūnai? Kuo jaunimas mokomas?

GARBĖ TIEMS JAUNUOLIAMS

GARBĖ TIEMS JAUNUOLIAMS portretas
Šiandien - tai vos ne žygdarbis. O juk tai turėtų būti kasdienybė. Deja, pradedant Lietuvos seimu, vyriausybe tokie poelgiai jau tolima praeitis. Šiandien vis dažniau kyla klausimas - ar tikrai mes pasukome teisingu keliu, jeigu doras poelgis jau kelia vos ne nuostabą?

Diktatoriai...

Diktatoriai... portretas
Kas anksčiau buvo savaime suprantamas kiekvienam žmogui poelgis šiai dienai kai senoliai yra valdžios važinėjančios limuzinais ir gyvenančiuose Turniškių vilose yra priversti išmaldos prašytį vertinama kaip žygdarbis ir vertas pasididžiavimo poelgis... Kiek dar toks pasaulis risis į bedugnę kol pagaliau suduž ir bus galimą vėl jį iš naujo ir kaip ir priklauso kurti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių