Quantcast

Vasario 16-osios proga – Seimo pirmininkės sveikinimas: žmonėms linki įkvėpimo

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sveikindama Lietuvos žmones visame pasaulyje su ypatinga mūsų valstybės švente – Valstybės atkūrimo diena, linki, kad „Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto sukurtas postūmis įkvėptų Lietuvos žmones toliau brėžiant stiprią valstybingumo liniją iš praeities į ateitį“.

„Vasario 16 dienos Nepriklausomybės Aktas davė pradžią moderniam Lietuvos valstybingumui. Jis skelbė, kad atstatoma demokratiniais pamatais sutvarkyta Lietuvos valstybė. Tokiu būdu Nepriklausomybės Akto signatarai užfiksavo naują valstybingumo idėją ir sukūrė postūmį, įkvėpusį visą valstybę. Šis impulsas išliko gyvas per visą XX a. – karo ir atšiaurios okupacijos metus. Jo dėka nepraradome atminties ir išsaugojome viltį. Jis atvedė mus iki Kovo 11-osios, kai Atkuriamasis Seimas įtvirtino, kad Vasario 16 d. Lietuvos Nepriklausomybės Aktas ir 1920 m. gegužės 15 d. Steigiamojo Seimo rezoliucija „niekada nebuvo nustoję teisinės galios ir yra Lietuvos valstybės konstitucinis pamatas“ (...)“, – sakoma Lietuvos parlamento vadovės sveikinime.

Šiandien 9.30 val. Seimo pirmininkė pagerbė 1918 m. vasario 16 d. Nepriklausomybės Akto signatarų atminimą Rasų kapinėse, Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

0 aš maniau , kad Lietuvoje likę k g e b i s t a i

0 aš maniau , kad Lietuvoje likę k g e b i s t a i  portretas
bus KUKLESNI-- n e l y s ŽMONĖMS į akis.-- Matome , kad jie p a s i s l ė p ę 75 metams t a m p a vis NAGLESNI,-- u ž i m d a m i s v a r b e s n e s VIETAS atkurtoje Lietuvoje,---- kad n e i š b u j o t ų , NEPAVĖLUOKIME uždėti APINASRĮ--k a g e b i s t i n i a m ŠLAMŠTUI.

Jo

Jo portretas
Per valstybines šventes kaip ir per pilnatį gandragalvinių ir ruskių skalikų suaktyvėjimas.Ir jus su šventėmis Lietuvos šiukšlės...Nepatinka-šiauškit į tarybinę rusiją.Iki sienos visai netoli.O švenčių proga,autobusai veža nemokamai

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Čia jau viršūs sveikina KGB agentai..............
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių