Quantcast

Vasario 16-osios proga – I. Šimonytės sveikinimas: tai proga apmąstyti, kas mus jungia

  • Teksto dydis:

Laisvė auginama ir ginama kasdien. Kartais nuo agresyvių valstybių, kartais nuo virusų, kartais nuo pagundos nusimesti atsakomybę. Susitelkę į savo sunkumus, įkvėpimo turėtume semtis iš ankstesnių kartų, kurioms teko savi sudėtingi iššūkiai, sako ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė šventiniame sveikinime Lietuvos žmonėms.

„1918 m. vasarį Nepriklausoma Lietuva atrodė veikiau kaip svajonė, sunkiai pasiekiamas idealas. Aplink vyko žūtbūtinė kova dėl įtakos, atrodė, kad gali keistis nebent pavergėjai, o ne augti ir stiprėti Laisvės želmenys.

Nepriklausomybė tapo tikrove, Lietuvos valstybė ne tik gimė, bet ir augo, stiprėjo, nes tapo bendru rūpesčiu. Anuomet, kaip ir šiandien, teko veikti netikrumo aplinkoje. Svarbiausia, kad niekas nenuleido rankų ir kantrus darbas davė savo vaisių. Tikiu, kad taip yra ir šiandien.

Šiemet Vasario 16-ąją švenčiame kiek kitaip. Be šventinių susibūrimų ir iškilmingų minėjimų. Tačiau tai kartu proga apmąstyti, ką mums kiekvienam reiškia Laisvė ir Tėvynė. Kas mus jungia, o ne skaldo. Toks šios dienos šventimas labai prasmingas, nes įkvepia jėgų ir drąsos įveikti visus sunkumus ir per juos sustiprėti“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime Vasario 16-osios, Valstybės atkūrimo dienos, proga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
''Tačiau tai kartu proga apmąstyti, ką mums kiekvienam reiškia Laisvė ir Tėvynė. Kas mus jungia, o ne skaldo.'' Si vyriausybe gyvena savo susikurtose iliuzijose, bandydama jas primesti visiems neatsiklaususi, ar tokios Lietuvos nori visi ! Sovietmeciu sia svente sventem kaip norejome, o dabar senelis su vyriausybe mums nurodyneje kaip turim ja svesti.. Reikalauja juos garbinti, deja pagarba reikia nusipelnyti..

Lgbt

Lgbt portretas
komentatoriams atrodo ,kad netikti pandemija gali tik putino rėmėjai . Jiems tik ,,Panorama yra ,,tiesos ir progrso šaltinis''' .Apgailėtini žmogeliukai vedami tų ,kurie išnaudoja rusijos faktorių darant niekšybes Lietuvoje...

to >>>Lietuvos žmonių dėm....\\\\\.../////

to  >>>Lietuvos žmonių dėm....\\\\\...///// portretas
Dieve, Dieve ir ir iš kur tokių dvokiančių šlapimu degradų atsiranda?
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių