Quantcast

Vasario 16-ąją virš šimto sveikuolių paminėjo neįprastai: nėrė į ledinį tvenkinį

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 200 šventiškai nusiteikusių Radviliškio rajono gyventojų Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo dieną bėgo link Eibariškių parko. Visų jų čia laukė ledinis tvenkinys ir didžiulė eketė, praneša LNK.

Tiesa, į šaltą vandenį lindo ne visi bėgikai – maudynės suviliojo maždaug 150 sveikuolių.

„Labai džiaugiuosi save išmėginęs. Jaučiu, kad visa šiluma tiesiog kyla į viršų, labai geras jausmas“, – atviravo vienas sveikuolis.

„Bet kuriam siūlyčiau pabandyti“, – džiaugėsi kita.

„Toks geras jausmas – grynai kaip narkotikai“, – šnekėjo dar viena ledinio vandens mėgėja.

Ledinių maudynių nepabūgo ir kai kurie vaikai. Štai aštuonerių metų Karoliui vanduo pasirodė visai ne šaltas. Į eketę šiais metais jis lenda jau antrą kartą.

„Užsimaniau įlipti, ir lipau“, – trumpai tarė berniukas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Matyt, šalta vaikams nebuvo todėl, kad lauke tvyrojo teigiama oro temperatūra. Kai kuriems ledinių maudynių dalyviams net pritrūko šaltuko.

„Labai šilta, net nieko nesijaučia“, – tikino vienas iš vandens išlipęs vyras.

Ledinių maudynių aistruoliai pasakojo, kad šaltas vanduo gydo, atpalaiduoja raumenis, mažina skausmą ir atlaisvina mintis.

„Jaučiuosi tokia lengva, gyva, niekur neskauda, atsipalaiduoja kūnas. Kur skaudėjo, nebeskauda“, – tvirtino viena sveikuolė.

Stop kadras

Jaučiuosi tokia lengva, gyva, niekur neskauda, atsipalaiduoja kūnas. Kur skaudėjo, nebeskauda.

Matyt, būtent šis išskirtinis ir sunkiai nupasakojamas jausmas ir žavi žmones. Radviliškio ledinių maudynių krikštatėviu vadinamas Tadas Grimaila džiaugėsi, kad sveikuolių armija didėja, o ledinio vandens mėgėjų skaičius tik auga.

„Kiekvienais metais norinčių išbandyti ledinį vandenį vis daugiau. Džiugu, kad visoje Lietuvoje kiekviena šeima turi bent po vieną pažįstamą ar narį, kuris yra išbandęs ledinį vandenį – tai jau nėra kažkas keisto. Tai labai džiugu“, – sakė T. Grimaila.

Visiems dar nebandžiusiems ledinių maudynių Tadas rekomendavo jas išmėginti. Tam net nereikia daug ruoštis.

„Didelio pasiruošimo nereikia. Viskas yra psichologija, nusiteikimas. Bandė ir vaikai, ir vyresnio amžiaus žmonės – čia nėra amžiaus cenzo“, – teigė T. Grimaila.

Į užšalusį Eibariškių tvenkinį radviliškiečiai masiškai lenda tris kartus – sausio 1-ąją, naktį iš sausio 18 d. į 19 d. ir Vasario 16-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio...

Alio... portretas
O kur kepenys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių