Quantcast

Vilniuje ir Kaune prisiekė jaunesniųjų karininkų vadų mokymų dalyviai

  • Teksto dydis:

Minint valstybės atkūrimo 102-ąsias metines, sekmadienį Vilniuje ir Kaune prisiekė 140 jaunesniųjų karininkų vadų mokymų dalyvių.

Vilniuje esančioje Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje priesaikas davė 76 aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, kurie pernai rudenį pradėjo tarnybą Lietuvos karo akademijoje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje.

„Sveikinu visus ir tikiu, kad jums nepritrūks jėgų ir ištvermės mokytis, o vėliau jas pritaikyti baigus šiuos mokymus. Sėkmės kiekvienam!“ – ceremonijoje sakė Lietuvos karo akademijos viršininkas pulkininkas Juozas Kačergius.

Šventėje taip pat dalyvavo ir krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, Karo akademijos vadovybė, instruktoriai bei prisiekiančiųjų artimieji.

V. Umbrasas visus susirinkusiuosius sveikino su Vasario 16-ąja, primindamas, kaip atkurtos valstybės laisvę savo jėgomis karo metu ir po karo gynė savanoriai ir partizanai.

Prisiekusiems mokymų klausytojams viceministras taip pat linkėjo pritaikius savo žinias ir sugebėjimus pasiekti dar didesnių pergalių savo tarnyboje, stiprinant Lietuvos valstybę ir jos kariuomenę.

Priesaikos metu buvo pristatytas geriausias mokymų dalyvis, tai – iš Varėnos rajono kilęs ir Vilniaus Gedimino technikos universitete magistrą baigęs Mantas Bruzgė, kuriam tradiciškai visų prisiekusiųjų vardu leista pabučiuoti Lietuvos karo akademijos vėliavą.

Sveikinu visus ir tikiu, kad jums nepritrūks jėgų ir ištvermės mokytis, o vėliau jas pritaikyti baigus šiuos mokymus.

Priesaikos ceremonija vyko ir Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus kiemelyje, kur prisiekė 64 mokymų klausytojai, besimokantys Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje Kaune.

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai – viena iš privalomosios pradinės karo tarnybos formų. Ją atliekantys 18–32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, pagal tarpukario Lietuvos tradicijas vadinami kariūnais aspirantais, įgyja pagrindinį karinį parengimą, išmoksta veikti karinio vieneto sudėtyje ir jam vadovauti.

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai buvo atnaujinti 2012-aisais, siekiant stiprinti šalies gynybinį pajėgumą.

Sėkmingai baigusiems trejų metų kursą JKVM absolventams suteikiamas atsargos jaunesniojo karininko – leitenanto – laipsnis ir rezervo būrio vado kvalifikacija.

Šiuo metu Lietuvos karo akademijoje mokosi 160, Klaipėdoje – 67, Kaune – 187 jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ta vėliava Kinijoj gaminta?.. ar visi ją bučiavę jau karūniniu virusu susirgo?.. :s

USA

USA portretas
BUCiuaTI _USA _VELIVA_rEke TikRa DEMOKRATIA_

Kiek dar kartu

Kiek dar kartu  portretas
kartoti, veliava buciuoti nehigieniska. Nulis naudos is tu vadu mokymu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių