Quantcast

Valstybinę pensiją siūloma skirti ir nusikaltusių vaikų tėvams

  • Teksto dydis:

Valstybinių pensijų skyrimo komisijos nariai inicijuoja įstatymo pataisą, pagal kurią valstybinės pensijos būtų skiriamos ir tiems penkis ar daugiau vaikų išauginusiems daugiavaikiams tėvams, kurių suaugę vaikai negyvena pavyzdingai, rašo „Lietuvos žinios“.

Sveikatos apsaugos ministrės socialdemokratės Rimantės Šalaševičiūtės teigimu, neteisinga, kad vadovaujantis įstatymo reikalavimais teisės į 116 eurų valstybinę pensiją neturi tos daugiavaikės moterys, kurių vaikai augdami buvo geri, o klystkeliais nuėjo jau suaugę. „Tėvai už vaikus atsako iki pilnametystės, o išimtiniais atvejais – iki 24 metų. Todėl faktas, kad vienas iš penkių daugiavaikės šeimos vaikų suaugęs ėmė kilnoti stikliuką ar nusikalto, neturėtų mamai užkirsti galimybės gauti valstybinę pensiją kaip padėką už motinystę“, – įsitikinusi R.Šalaševičiūtė.

Nuo 2014-ųjų galioja Valstybinių pensijų įstatymo pataisa, pagal kurią antrojo laipsnio valstybinė pensija skiriama penkis ir daugiau vaikų nepriekaištingai išauginusioms motinoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių