Quantcast

Valstybės vadovai mokytojams: tegul mokinių pagarba ir meilė jus lydi kasdien

  • Teksto dydis:

Valstybės vadovai pirmadienį sveikindami mokytojus su profesine švente dėkojo už jų darbą ir linkėjo jiems mokinių pagarbos, įkvėpimo.

„Sunku atrasti dar tokią profesiją, kurioje geri sprendimai arba klaidos lemtų jauno žmogaus gyvenimą ištisus dešimtmečius. Jums patikėto žmogaus. Tad Jūs ne šiaip dirbate darbą kaip daugelis milijonų žmonių. Jūs tiesiog pašaukti“, – teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tegul mokinių pagarba ir meilė lydi kiekvieną dieną, tegul gyvenimo prasmės pajautimas stiprina ir taurina Jus“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pabrėžė mokytojų darbo atsakomybę.

„Mokytojų darbas yra labai atsakingas. Jie kasdien perduoda žinias ir kertines vertybes, formuojančias mūsų šalies asmenybes ir piliečius. Linkiu kiekvienam mokytojui šią šventinę dieną sulaukti daug sveikinimų nuo savo moksleivių, o ypač tų, kurie formalųjį ugdymą jau yra baigę. Linkiu, kad jų prisiminimai, gyvenimo istorijos ir pasiekimai įkvėptų jus“,– teigė jis.

Šiandien, Tarptautinę mokytojų dieną, pati geriausia proga jiems padėkoti už tai, kad kantriai mus visus ugdė.

Premjeras Saulius Skvernelis savo ruožtu tvirtino esąs dėkingas savo mokytojams už tai, kad jie buvo reiklūs.

„Jie visada prašė daugiau, taip išmokė ir mane: daugiau norėti, žinoti bei suprasti. Neabejoju, kad kiekvienas iš Jūsų atsimenate savo mokytojus. Šiandien, Tarptautinę mokytojų dieną, pati geriausia proga jiems padėkoti už tai, kad kantriai mus visus ugdė“, – sakė jis.

Vyriausybės vadovas linkėjo mokytojams išlikti reikliems – „ne per daug, kad mokiniai žinotų, jog gali pasiekti jūsų iškeltą kartelę, bet ir ne per mažai, kad visada stiebtųsi į viršų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių